Napište prosím váš recept na pečenou vepřovou panenku.
Při mých experimentech se mi povedlo upéct panenku zabalenou v anglické slanině, která byla perfektně šťavnatá. Panenku jsem naložil na jeden den do oleje s česnekem, pak jsem ji obalil do plátků slaniny, prudce osmahnul na rozpálené pánvi (3 minuty a vždy pootočit o jednu čtvrtinu), pak jsem podlel vodou a prdnul to do rozehřáté trouby na 180, kde jsem pekl 20 minut a každých 5 minut podléval vodou z pekáče.
Po vyjmutí a schladnutí byla panenka lehce narůžovělá, šťavnatá, výborná. Ačkoli jsem recept popsal dobře, někde dělám chybu, protože jsem se pokoušel o stejnou úpravu ještě dvakrát a ani jednou se mi to nepovedlo. Jednou byla panenka nedodělaná, pak jsem ji zase vysušil. Doposud jsem kupoval panenku v kauflandu, kde jsou jen malé kusy, ale nyní jsem koupil v Makru, kde je o 50% větší, takže vůbec netuším, jak to bude s časama.
Nevažte se na můj recept a pošlete ten váš, který chutná...