od Swordman 14. 3. 2018 16:02
Krevety sa varia alebo smažia podľa veľkosti.
Veľkosť sa označuje počtom na 1 kg ( napr. číslo 32/40 znamená 32 až 40 kreviet na 1 kg ).
Táto veľkosť sa varí max. 3 minúty ( najlepšie v riadne ochutenom vývare ) , potom sa vyberie. Keď začína ísť trocha do ružova, treba už vybrať, celé zružovené už gumovatia, čiže predlžovanie varenia a iného tepelného spracovania zhoršuje chuť a kvalitu.
Na panvici sa robia cca 1 minúta až 100 sekúnd . Predtým sa aspoň namarinujú cca 20-30 minút ( trebárs v sambal oelek ).
Môžu byť uvarené vo vývare a vmiešané do rizota a to dochutené šafranom.
Grilované na špajlíku podávané na lôžku zo zmesi listových šalátov.
Grilované, uvarené alebo osmažené a podávané s kuskusom.
Úplne najlepšie sú pre mňa v Tom Yum polievke.
Alebo vynikajúce nakoniec do akejkoľvek polievky z rýb.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G