naprosto famózní je kančí kýta se šípkovou omáčkou. Nikdy jsem jí nedělal, takže mohu dát jen link na recept
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r ... e=JNLMMNO3 a neprozradím ti k tomu žádné fígle.
Další variantou jsou kančí řízečky (medailonky, decentně ochucené utřeným česnekem, obalené v trojobalu a osmažené.
Ze zvěřiny příliš (=skoro vůbec) nevařím. Pokud by mě něco takového potkalo, tak bych asi improvizoval.
Srnčí bych proklínal a buď zoufale hledal na netu nebo ho udělal jako svíčkovou, možná méně smetanovou a s lehkou chutí jalovce; jako přílohu bych volil variaci knedlíků (houskové, karlovarské, možná i špekové)
Pro inspiraci může posloužit jeden díl seriálu Kluci v akci - Myslivecká - dělali tam bažanta a srnčí.
Textově zde:
http://www.ceskatelevize.cz/program/det ... premiera=1
Video:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/29 ... vecka.html