tessie: tak ono se to nelisi od bramboraku, jen misto brambor je cuketa
)
Nastrouham cuketu (ehm, mel jsem takovou stredne velkou, byly z ni ctyri rizky a ze zbytku tech cuketaku bylo na dva dny
), pridam vejce az dve, hrubou mouku odhadem, aby to melo spravnou konzistenci (nesmi to uplne tect, ale musi to drzet pohromade). Ale neprehnat to, lepsi trochu sypke, nez kdyz jsou pak moc testovite, jako se povedly mne.
No a pak jen hoodne majoranky, dosolit, tak 5 - 7 strouzku cesneku, nekdy kdyz je chut, pristrouham trochu libovolneho syra
nic sloziteho proste neresit, bramboraky (cuketaky) jsou vlastne hrozne jednoduche jidlo
)
a k tem rizkum - klasicky trojobal, ve kterem obalime kolecka z cukety, smazi se dozaltova, vyndavaji se pri zacinani hnednuti obalu. Nejlepsi s bramborama, ja se neobejdu bez tatarky, i kdyz mi za to urcite nekdo vynada. Jo a halvne nezapomenout jeste pri obalovani posolit
Je to lepsi, nez by se zdalo, trochu mi to pripomina nejake houby...dokonce i zene to chutnalo, ta si pritom na zeleninova jidla bez masa prilis nepotrpi