Slané francouzské palačinky (fotorecept)

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 14. 1. 2006 21:39

Dnes večer jsme si udělali slané francouzské palačinky a tady je recept s fotkami.

Pro 2 osoby (2 palačinky)

• 2 vejce (dnes jsme použili jedno a stačilo)
• 250 ml mléka
• 170 g hladké mouky
• špetka soli
• dobroty dovnitř: sýr, salám, cibule...

Postup: rozmíchá se mouka a mléko, přidá vajíčko, sůl a výsledkem je nažloutlá hmota.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pro přípravu palačinek je velmi vhodné pořídit pánev s nízkými okraji. Na přední straně té naší je jen pár milimetrů, které zadrží těsto, ale nebrání otáčení palačinky. Na pánvi se rozehřeje olej.

Obrázek

Naběračkou se na pánev nalije těsto a pohybem rozlije po celé ploše. Pomůže při tom třeba i obracečka. Palačinka se pár minut nechá smažit na středním plameni.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Palačinku je nyní třeba otočit, výsledek vidíte na prvním z následujících obrázků. Dovnitř se nyní vloží náplň - doma většinou dáváme plátkový sýr, salám, ale může to být klidně i uzený losos (i když ten možná až později, ať není příliš teplý).

Obrázek Obrázek Obrázek

Jakmile se opeče druhá strana palačinky a prohřeje náplň, je čas na zabalení: z jedné strany, z protější, z další a poslední.

Obrázek Obrázek Obrázek

A zde je finální dílo.

Obrázek
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 21:46

hmm, to vypada lakave... :) Takhle davat napln primo pri smazeni by me nenapadlo, diky za napad :) Doufam, ze jste nemel jen tu jednu ;)
Caddy
Moderátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 14. 1. 2006 22:04

Ono se to nezdá, ale jedna palačinka vážně stačí. Ani ve Francii obvykle nedostanete víc. Je to hodně syté jídlo.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod fales 14. 1. 2006 22:31

hmmmmmm to vypada moc dobre!!! :D :D
fales
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filomena 14. 1. 2006 23:20

Dobroty dovnitr podla Bretonska:

- surove vajce, nakrajana sunka na kocky, paradajka nakrajana na kolieska, nastruhany syr, sol, cierne korenie. Zabalit a popiect na panvici, kym vajce nie je hotove.

Mnam mnam
filomena
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ri.va 15. 1. 2006 00:16

Tak název "francouzská palačinka" v kombinaci s vysočinou mě dostal :lol:
ri.va
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 1. 2006 01:35

Marek L.: tak ja vim, ze v palacinkaterii vic nedostanu, ale predstava, ze by me ta jedna zasytila, me fakt bavi :) Nic nemuze byt tak syte, aby mi to stacilo v tomhle mnozstvi....a zavidim tem, co se s tim spokoji, nebyl bych pak tak tlusty :)
Caddy
Moderátor

Odeslat příspěvekod chameleon 13. 4. 2006 12:41

je to snadné, rychlé a ještě moc dobré
chameleon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 26. 4. 2006 14:22

no tak jsem si to dnes udelal. je to fakt dobry a rychly. A nastesti (pro me) lehky na pripravu...sice sem to testo zapomnel osolit :oops: : , ale to se pak dosolilo uz hotovy...
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod treebox 15. 2. 2007 11:32

je to velmy zajímavý a chutní pokrm :) Sám jsem si ho udělal .Chtěl jsem se vás zeptat jestli nevíte něco více o palačinkách např. původ, charakter. Moc vám děkuji kdyžtak se mi ozvěte na můj email treebox@seznam.cz
treebox
Kolemjdoucí