Pro 2 osoby (2 palačinky)
• 2 vejce (dnes jsme použili jedno a stačilo)
• 250 ml mléka
• 170 g hladké mouky
• špetka soli
• dobroty dovnitř: sýr, salám, cibule...
Postup: rozmíchá se mouka a mléko, přidá vajíčko, sůl a výsledkem je nažloutlá hmota.





Pro přípravu palačinek je velmi vhodné pořídit pánev s nízkými okraji. Na přední straně té naší je jen pár milimetrů, které zadrží těsto, ale nebrání otáčení palačinky. Na pánvi se rozehřeje olej.

Naběračkou se na pánev nalije těsto a pohybem rozlije po celé ploše. Pomůže při tom třeba i obracečka. Palačinka se pár minut nechá smažit na středním plameni.




Palačinku je nyní třeba otočit, výsledek vidíte na prvním z následujících obrázků. Dovnitř se nyní vloží náplň - doma většinou dáváme plátkový sýr, salám, ale může to být klidně i uzený losos (i když ten možná až později, ať není příliš teplý).



Jakmile se opeče druhá strana palačinky a prohřeje náplň, je čas na zabalení: z jedné strany, z protější, z další a poslední.



A zde je finální dílo.
