od MTabulka 28. 8. 2012 14:29
Když jsem byl na školení ohledně nádobí, měl jsem tu čest vyzkoušet několik tlakových hrnců pod dohledem nejmenovaného šéfkuchaře. V tomto případě opravdu jde o to, že čím dražší tím lepší. Tím pádem: Fissler, WMF špička, dlouho vydrží, stálá teplota, nepropouští páru. Fagor, střední cesta a nejhorší? Světe div se, Tescoma, Tefal. Hodně se také řešila výměna dílů, bezpečnost a čištění, ať už okolo plastových dílů, tak vyjmutí a vyčištění úchytu, výměna gumičky atd. Například Fissler má náhradní díly ještě 20 let od vyřazení tlakáče z nabídky, Tescoma a její čínské specialitky? Cca. 5 let. Tj. nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci a šel jsem do Fisslera. Nikde nic neuniká, všechny vitamíny zůstávají uvnitř a pokud potřebuju na rýží na pravé rizoto 5 minut, tak vím, že je za 5 miknut hotová.