Mám Fagor a nedoporučil bych. Sice mám problémy spíše s plynovou deskou (problémy se zapalováním, několikrát opravováno), ale k téhle značce už nemám důvěru.
Má sice částečné samočištění - katalýzu - prostě tuk se vsákne a rozloží v deskách napuštených speciáním materiálem. Jenže kryt nahoře a dole tímto vybaven není. Navíc pořád to neřeší přípékání na kovových částech (takový te "žebrík" který slouží jako stupínky pro zasouvání plechu) a na čelním skle.
Až budu měnit, půjdu do něčeho s pyrolízou (trouba se rozpálí na 400 °C a veškerý připálený tuk by se měl spálit a proměnit na popel), uvažuji o AEG. Máte s tím někdo zkušenost?
Ohledně toho otočného grilu - mám a dost využívám. Např. takové kuře stačí napíchnout, nastavit časovač cca na 90 minut a vyndat hotové
. Žádné obracení, podlévání. Podobně různé špízy, klobásky, atd. Rozhodně je to užitečná věc. Samozřejmě záleží na tom co hodláš v troubě dělat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.