U nás u práce mají výprodej kuchyňského nářadí, tak jsem si řekl, že bych si mohl koupit i škrabku. Zašel jsem tedy do obchodu, ale ouha. Škrabky s výkyvným ostřím a pevným ostřím, příčným a podelným, kovové a keramické,... si říkám, oč to za minulého režimu bylo snazší. Člověk byl rád že vůbec něco sehnal a nemusel (nemohl ) si vymýšlet, co že by to vlastně chtěl
Mám velmi slušné nože (máme známého nožíře) a tak jsem zatím vždy používal nůž.
V podstatě škrabku nepotřebuji, párkrát potřebuji oškrábat okurku a zřídkakdy brambory (moc je nemám rád, jedině hranolky a ty už většinou koupím hotové). Ale přece jen toho odpadu je přitom o něco víc, tak si říkám, že by se škrabka hodila (hned bych si nechal doporučit i "hranolkovač", ideálně ve formě toho pákového mechanismu, než nějakého struhadla. A možná to bude i kapínek pohodlnější?
Tak co mi doporučíte? Příčné nebo podélné ostří, kovové nebo keramické (u toho keramického mě láká možnost "zapomenout" to ve dřezu bez obavy např. z nějaké koroze), pevné nebo výkyvné, případně i značku a kde to (v Praze) koupit.