Vivat Caprese .... ještě je na ně dobré bazalkové pesto . Jenže tenhle skvělý pokrm je naprosto fatálně závislý na dobrých rajčatech. A a zatím nejsou. Ale už se těším na sezonu
souhlas... to červené, co je obvykle k dostání v supermarketech jen jako rajče vypadá... vůně ani chuti se tomu nedostává... nejlepší jsou v sezóně a pokud možno čerstvě utržená... to je pak zvládneme baštit třeba třikrát za den...
Nemůžu si pomoct, ale z dětství mám asi nějakou úchylku na chléb s máslem (máslem jako takovou tou kostkou, ne margarín) a naplátky nakrájenými rajčaty a trochu soli a pepře. To pak v sezóně nejím skoro nic jiného.
Rajčátka nám taky vyrostou na zahrádce....a na ty se opravdu moc těším. Popravdě teď mám nerajčatové období - i když kupujeme velice chutná rajčátka, tak stejně je nejím....snad se to těmi ze zahrádky změní