Jaká jídla nesnášíte?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 7. 2009 08:05

Sem zkoušel žrat nakládaný zázvor, absolutní kentus
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 29. 7. 2009 09:14

Nakládaný zázvor není špatný pokud se kombinuje se sushi a wasabi :)
Jinak sušený mletý zázvor je také dobrý, přítel to přidává do vindaloo když vaří, jinak snad do ničeho jiného ne. Holt každý má jiné chutě.¨
Já třeba nemám ráda domácí sladké pečivo - buchty a podobně, bábovku ještě překousnu, ale jinak nic.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 7. 2009 09:31

Právě jsme ho dávali do sushi, to mi taky nechutnalo. Samotný se snad ani nedá jíst
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 29. 7. 2009 09:53

se zazvorem se musi skutecne hodne opatrne a spise stopove mnozstvi...ael nektera cinaska jidla bez nej nejdou, zejmena sladkokysela...
Caddy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 29. 7. 2009 20:41

V tom jidle co jsem jedl ho bylo celkem dost No měl jsem pocit že snad jím nějakou vatu s příchutí plastu. Nechápu to jídlo...Ale věřím že různé úpravy udělají své.
Dr.Gonzo
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 30. 7. 2009 07:51

Prostě se zázvorem se to musí umět. Teď jsem někde našla recept do kterého se cpe čerstvý zázvor, tak až budu mít kuchyň, vyzkouším (čili až v září/říjnu).
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anmara 30. 7. 2009 09:59

se zázvorem se musí opatrně... a to jak s čerstvým, tak sušeným. Někdo ho má rád, někdo ho nemůže ani cítit... to už tak bývá. Já ho můžu takřka v jakékoliv podobě (ale vždy záleží na kvalitě, ostatně jako u všeho) - nakládaný u sushi (ale tak jako jsou nechutné některé nakládané okurky, tak to je i se zázvorem), kandovaný mám v misce se sušeným ovocem, sušený mletý dáváme do jitrnic a do zázvorek... a z čerstvého si třeba děláme čaj (a chystám se vyzkoušet nový recept na limonádu)... však jsem o tom i něco málo napsala ;-) http://www.bmprofit.cz/zazvor.html
Anmara
Čtenář

Odeslat příspěvekod mirdasl 4. 5. 2010 11:26

Mě by zajímalo,jestli averze k určitému jídlu vzniká ze školek,jeslí či jídelnách na základní škole.Co se děje s organismem a proč.Má v průběhu života snad někdo další* averze?přece jenom je to na určité jídlo,či počet jídel nepřevyšující počet snad prstů na ruce.

*Zde na foru.
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.

Mirek
mirdasl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 5. 2010 19:50

Existují záběry miminka v "bříšku" jak při jídle maminky ochutnává plodovou vodu a buď spokojeně, nebo se šklebí. Určitě dělá hodně zvyk, u nás jsem jediný, kdo baští olivy. Přitom jsem jim taky přicházel na chuť postupně, od jemnějších černých k zeleným. To kocour věděl od prvního kusu, že mu to chutná mocmocmoc. :)
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 5. 2010 22:19

mirdasl píše:Mě by zajímalo,jestli averze k určitému jídlu vzniká ze školek,jeslí či jídelnách na základní škole.


Klidně i na vysoké škole... Já třeba nejím rajskou, a to jen proto, že kdysi dávno byla v menze každý týden ve čtvrtek rajská (něco jiného taky, ale protože ve středu jsme měli dlouho vyučování a dlabanec se objednával právě den předem, tak už na nás na čtvrtek zbyla jen ta rajská), takže jsem rok žral ve čtvrtek rajskou a od té doby ji nemohu cítit, je to už skoro 30 let...

Obdobnou zkušenost mám s těstovinami ze střední, ale teď už je docela můžu :-) .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 20. 5. 2010 08:32

Nudle s mákem, knedlíky s vajíčkem, bramborové šišky strouhankou sypané...
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 6. 2010 23:55

v tom se shodneme. Ale No.1 je u mě buřtguláš. Už psaní tohoto příspěvku ve mě vyvolává dávivý reflex :-/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 6. 6. 2010 22:22

Tak nudle s mákem jsem měl naposled na základce před 30lety, ale knedlík si pečlivě osmahnu, prsknu do toho vejce od maminky, zamíchám až po částečném ztuhnutí a likviduji se sterilovanými okurkami.
Šišky s pískem se u nás doma taky dělají, ale oblíbenější je cibulka, moc cibulky. Ovšem chce to pak fyzickou činnost, nejlépe venku ;)
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 7. 6. 2010 10:50

Buřtguláš jsem zapomněl. Ale taky jak který. Děda umí naprosto delikatesní. Ovšem jedna mě blízká osoba ho takto neumí a tudíž tomto podání je to špatné.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 6. 2010 23:08

mirdasl píše:Mě by zajímalo,jestli averze k určitému jídlu vzniká ze školek,jeslí či jídelnách na základní škole...


Já většinu jídel, které nemám rád, nesnáším právě z jídelny na základce. Odpor k buchtičkám s krémem, dušené mrkvy, hrachové kaši, křenové omáčce a několika málo dalším jídlům jsem získal tam a těžce se ho u některých zbavuju.
Naposledy upravil Vebloud dne 14. 6. 2010 11:03, celkově upraveno 1
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků