Zdravím
Na grilování mám smůlu. Ať už jdeme k přátelům, nebo griluji sám, má to daleko k tomu, jak to má vypadat. Děláme stále dokola jedny a ty samé chyby:
- Grilujeme krkovičku, kuřecí maso. Někdy uděláme burgry a někdy přihodíme na gril nějakou zeleninu. Naložíme do marinády ze sáčku z tesca a hlavní priorita je, ať je toho hodně (z obavy, že by někdo odcházel hladový, tak raději koupím o kilo krkovičky navíc...)
- Sejdeme se ve tři, než se vytáhne gril, připraví stoly a židle...pak rychle zapálit gril, rychle tam hodit uhlí a rychle pokrýt rošt masem. To, zda je správná teplota, nehraje roli. Lidi už mají hlad a tak rychle něco naházíme. Pak rychle každému plastový talířek s hořticí a "berte si, je toho dost. Už děláme druhé kolo).
- Každý si vezme kousek krkovičky, doloží si zeleninou, pečivem a nají se, takže na druhé kolo již nikdo nemá chuť. Takže se to solidně vysuší, než si někdo řekne, že si tedy vezme.
Nejsem si jist, zda mám opravdu jen smůlu, nebo je to častější jev, ale tohle mě nijak nebaví. Z grilování jsem unavený, protože běžím pro tohle, udělám tohle, zařizuju tohle. Do kvalitnějšího masa se mi nechce, protože si nejsem jist, co s tím dokážu.
Takže dotaz zní:
Na internetu je mnoho článků o tom, jak a co grilovat. Nechci číst postupy nějakých šéfkuchařů, kteří to dělají celý život, ale hledám názory těch, kteří se k tomu dopracovali. Nechci se pouštět do panenské svíčkové. Co mi doporučíte na dobrou grilovačku? Klidně tu krkovičku, ale jak ji připravit, jak ji ogrilovat? Mám si koupit nějaké pomůcky (teploměr a podobně)? Nějakou přílohu...atd.