od Slonik 30. 9. 2008 14:23
ActiFry si rozhodně časem pořídím. Myslím, že se v něm nemusí dělat jenom hranolky.
Doba přípravy 40 minut se zdá být dlouhá, ale hovoří se o hranolcích ze syrových brambor (ty kupované jsou většinou předsmažené v tuku (hranolky v dělané troubě pak mají téměř 10% tuku, hranolky ve fritéze dokonce okolo 15%).
Hranolky v téhle mašince se dostanou na hodnotu 3%, což je skvělé a to už vůbec neuvažuji o tom, v čem se máchají ty průmyslově vyráběné (hydroxid sodný a další dobrůtky)
Vzhledem k tomu, že přístroj pracuje s tepelnými pulsy, mohlo by to omezovat i akrylamidy a glycidamidy (navíc ty výzkumy o nich jsou dost v začátcích, takže se každou chvíli objeví nějaký nový poznatek a nikdo pořádně neví jak to s nimi je).
Docela bych uvítal nějakou show s tímhle výrobkem. Pokud byste někdo věděl, kde ho předvádějí, budu vděčný za tip.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!