Prace sefkuchare

Jídlo a vaření je radost. Co jste jedli, co vám chutná? Pojďte si povídat

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod topper-hurley 20. 7. 2008 10:54

Hezky den preji,
chtel bych se zeptat, co je naplni prace sefkuchare? Ptam se proto, ze jsem mimo CR a s praci je to trosku horsi. Nicmene v utery jdu do restaurace jako novy sefkuchar, ale v zivote jsem sefkuchare nedelal. Muzete mi prosim rici, co se od tehle osoby ceka?
Dekuji
S pozdravem Mira
topper-hurley
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 20. 7. 2008 11:52

Tak to neviem. Ale hlavne zodpovednost za kvalitu a sposob pripravy jedla. U nas vari sam sefkuchar a ostatny cistia zeleninu umyvaju nadoby apod. A tiez naklada na tanier hostom.Casnik to donasa. Niekde to minimalne kontroluje. Zalezi kolko personalu a hosti. Aky majitel.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 20. 7. 2008 19:26

topper: tak to asi nebude úplně dobrá restaurace, pokud na takovou pozici angažují někoho kdo neví co v ní má dělat.

Šéfkuchař hlavně vede celý tým, má co do činění s ekonomikou provozu, s nákupem nejlepších surovin a celkovou supervizí celého provozu (samozřejmě včetně kvality jídel). A hlavně musí tomu rozumět a musí to být jednak odborník a jednak "srdcař". Nechci ti sahat do svědomí, ale myslím, že do obou parametrů ti dost chybí
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cumel30 20. 7. 2008 22:06

Šéfkuchár šéfuje ľudom pod sebou,riadi ich a kontroluje a aj tak ho väčšinou o*ebú poddaný,takže je stále na vine on,takže taká nepríjemná práca,ale za tridsať litrov mesačne by som sa na to dal nahovoriť.
Slonik:nikoho nepodceňuj,čo keď je skrytý talent a ti ho hneď odpisuješ nó nó nó. :twisted:
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod topper-hurley 21. 7. 2008 02:30

Dekuji za smer. Aspon vim, o cem to je. Ono, je to tu dost tezky. Bud budete tvrdit, ze mate experience u jakekoliv prace a kdyz se chytite, je vyhrano. Pokud budete delat jen to, na co v tehle zemi chteji studenty, malo kdy sezenete lepsi praci nez uklizec, umyvac nadobi, pomocne prace na stavbe nebo vykladani zbozi v supermarketu. Pokud vite, co vas v techto pracich ceka, velice ochotne si pridate dva, tri roky zkusenosti v jakemkoliv oboru, jako napr. sefkuchar :) Mozna jsem to trochu prehnal, ale maximalne me vyrazi hned po prvnim dnu... Ale i tak jeste jednou diky za vase rady
Mira
topper-hurley
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 7. 2008 10:46

Možná by se ještě hodilo dodat, že práce šéfkuchaře je hodně papírování a managementu a velmi málo (či spíše vůbec) vaření. Paradoxně by ale měl umět vařit lépe než jeho podřízení.

Za 30 měsíčně hrubého je to málo. Když je ale dobrý tým, tak se ně dá tahle práce dělat.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jouda.II 5. 12. 2008 16:55

Slonik píše:topper: tak to asi nebude úplně dobrá restaurace, pokud na takovou pozici angažují někoho kdo neví co v ní má dělat.

Šéfkuchař hlavně vede celý tým, má co do činění s ekonomikou provozu, s nákupem nejlepších surovin a celkovou supervizí celého provozu (samozřejmě včetně kvality jídel). A hlavně musí tomu rozumět a musí to být jednak odborník a jednak "srdcař". Nechci ti sahat do svědomí, ale myslím, že do obou parametrů ti dost chybí

V Anglii? Tak je možný všechno. Proto ta jejich kuchyně taky tak vypadá.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků