Ako mate radi steak?

Jídlo a vaření je radost. Co jste jedli, co vám chutná? Pojďte si povídat

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod silver22 4. 11. 2013 14:06

Já jsem už měla i raw a celkem mi to chutnalo. Je pravda, že jsem si ho neodvážila udělat sama.
silver22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 25. 3. 2017 00:23

Tak přátelé, vykopávám tohle téma z jednoho úžasného důvodu. Za ty léta, co jsem tu nebyl, jsem se naučil dělat luxusní bifteky tzv. reverzem. Tj. Maso se nejprve tepelně zpracuje do hloubky při přesně dané teplotě podle požadavku na stupeň propečení a na závěr se zprudka ogriluje cca 45 vteřin z každé strany. Některé zdroje tento styl nepřesně nazývají vařením ve vakuu. Takto z libovolné flákoty libovolné velikosti stvoříte křehkou šťavnatou voňavou labužnickou lahůdku. Labužnický orgasmus. Je to navíc tak jednoduché, že to zvládne úplně každý. Jak to jednou ochutnáte, již nikdy nebudete chtít jiný styl úpravy...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 12. 7. 2017 19:35

hele a neutece z toho stava? Vzdycky se uvadelo, ze prave napred osmahnout, aby se maso zatahlo :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 1. 8. 2017 02:01

:love: neuteče a pokud něco jo, tak jí dáš do omáčky...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janculo 1. 7. 2018 22:13

Rozhodne medium, stredne prepečený je najlepší...
janculo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alenkaaa 14. 7. 2018 11:22

Ahojte, ja steaky obľubujem, najradšej ale mám hovädzí ktorý si vlastnoručne doma pripravím. :love:
Alenkaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Huclik 31. 7. 2018 10:39

Nejraději mám t-bone steak, jen tak hodit na gril a až na talíři jen osolit a opepřit. To je gurmánský porno pro mě!
Huclik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krejci 7. 8. 2018 09:40

Propečený
krejci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod linda78 18. 9. 2018 09:32

Davam si medium... vyjimecene propeceny.
Ocekavala bych, ze pri objednani burgeru se zeptaji, jak ho clovek chce... ale popravde se s tim moc casto nepotkavam.
linda78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanaNov 30. 1. 2019 08:00

Za mě je nejlepší medium, ale nenašla jsem moc restaurací, kde by steak udělali vážně tak, jak chci. Co se týče hranolků, tak moc nemusím ty klasický ze supermarketu. Nemusí být rovnou domácí, ale alespoň nějaký silnější nebo tak :D
JanaNov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goozling 25. 6. 2019 09:32

cuketka píše:Jo nejlepší možná cesta je asi přes známéhoa ověřeného řezníka, který je možná schopne maso na steak ukrojit. Ale schválně zkuste si zajít k českému řezníkovi a zahlásit: 2x sirloin steak, 1x ribeye a 1x t-bone. Myslím že vás tak leda nakopne do zadku ;)))

Jo stím biohovězím jsem se naposledy vypekl. Biohovězí je už o něco lepší, ale minule jsem se vypekl, a koupil narychlo "maso na minutku", nakrájené na "steaky" - bylo to maso z jalovice, ještě to snad byla kýta, no OMG :/

Další faktor proč to prostě s "českým" masem na steaky nejde, je to, že se neodlišují stupně kvality podle "prorostlosti" (marbling):

https://www.mangazuki.online/manga-genre/adult-manga/

Tohle jde ve vsýledku taky strašně moc poznat. O kvalitě Choice nebo Prime si můžeme nechat zdát. Něky to není ani ten Select....

Prostě tady to je o guláších, roštěnkách, řízcích apod. tomu je přizpůsobeno chov, bourání, skladování, procování, prodej. Pokud to tedy se steaky myslíte vážně, doporučuji specializovaná řeznictví nebo takové ty hotově zabalené steaky z dovozu.


stredne prepeceny diabolsky steak :) vela feferoniek a k tomu opekane zemiaky
Goozling
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goozling 1. 7. 2019 10:53

Za mě je nejlepší medium, ale nenašla jsem moc restaurací, kde by steak udělali vážně tak, jak chci. Co se time týče hranolků, tak moc nemusím ty klasický ze supermarketu. Nemusí být rovnou domácí, ale alespoň nějaký silnější nebo tak
Goozling
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků