Dovolená a "rychlé vaření"

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Červík 30. 7. 2007 06:57

Prosím o typy pokrmů a jejich značky, včetně polévek v sáčku, které jsou alespoň "trochu jedlé" a nečiší z nich chemie a vejdou se do kufru. :wink:
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beďa 30. 7. 2007 13:11

Chemie se v tomto sortimentu asi nezbavíš. Já osobně kupuji polévky Vitana, dají se jíst a nejsou přesolené. Nejlepší pokud nemáš zajištěné jídlo, jsou doma zavařené masové konzervy. Dělal jsem je jen ve vlastní šťávě. Maso se dá pak upravit na vícero způsobů. Přidat čerstvou zeleninu, koření, na špagety atd. Maso nakrájím na kousky a podusím ve vl. šťávě jen aby nebylo při řezu krvavé, pak do sklenic.
Nezapomenout při zavařování na úzkostlivou čistotu všech používaných pomůcek a zavařovat první den na 90 st. 1,5 hodiny a po 24 hodinách znova na 90 st. 30min. Po otevření musí maso vonět, jakákoli pochybnost vyhodit!
Beďa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 30. 7. 2007 13:32

Díky Béďo, zavařování se raději vyhnu, spíš jsem myslela takovou nějakou tu pytlíkovou rychlovku. Obyčejně máme jídlo zajištěné, ale teď to nějak neklaplo. Na jídlo si sice dojdem do nějaké taverny, ale chtěla jsem to jen tak zlehka proložit. Bohužel ty pytlíkové vymoženosti mi moc neříkají, protože spíš vařím in natura, tak bych potřebovala poradit co je jedlé a alespoň trochu chutné.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 30. 7. 2007 13:55

pytlíkový věci bych nebral, chemie tam bude vždycky a ani chuť není úplně nejlepší.
všechno se dá koupit na místě (většinou ne až tak dráž jako u nás, ale záleží kam jedeš), takže stačí vzít sůl a koření, na lehké proložení podle mě stačí saláty, těstoviny, chleba se sýrem apod...
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gooorila 12. 1. 2009 23:36

Na každé dovolené, si vaříme jídlo vždy sami. Nevyhovuje mi ani čas podávaných jídel v hotelu, ani jejich jídla (kdo proseděl dovolenou na WC z jídla, ví o čem mluvím).
Prakticky vůbec nebereme polévky v sáčku, nebo jiné polotovary. Paštiky také ne. Většinu věcí si nakupujeme přímo v obchodech v místě a nepamatuji si dovolenou, kde by chyběly dvě jídla a to:
Špagety: Těstoviny jsou levné všude, takže ty nakupujeme až tam. Jedna z mála konzerv, kterou dovážíme, je salza napoletana od firmy Gurmán, která mi osobně velmi chutná a jíme ji i doma. Sýr zase místní. Je to rychlé, dobré a není to drahé.
Nudle z mákem: Nudle a máslo opět místní, mák si pomelu doma a smíchám s cukrem doma :o). Doma to prakticky nejím.

A protože máme těstoviny a rýži rádi, zbytek je vždy kombinace rizota, nebo těstovin s kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Prakticky 95% surovin nakupujeme vždy v místě, takže se nemusí nic tahat a když si vzpomenu na naše první dovolené po roce 89, kde jsme si dělali bramborovou kaši ze sáčku a opékaný Luncheon...to si radši udělám ten čas a za tu půlhodinku si uvařím větší jídlo :o)
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 13. 1. 2009 08:55

Pokud chce někdo instatní polévky, tak je nyní docela slušný výběr výrobků bez glutamátu a dalších "dobrůtek".

Na dovolené si většinou vařím z místně dostupných surovin, nicméně pár sáčků polévky Miso s sebou vezu taky (vozím jí skoro všude, mám jí i v kanceláři). Kromě toho přibalím plechovku polévky z Marks&Spencer a plechovku fazolí Heinz - vše pro případ, kdyby selhalo zásobování.

Polévka se jen ohřeje (což se dá i na ohni), fazole se v nejhorším případě dají jíst studené.

Když jsem byl v roce 1997 v UK, tak jsem se tam živil skoro jen těmi fazolemi - plechovka privátní značky Safeway nebo Tesco vyšla stála 12 pencí, což bylo tehdy něco málo přes 7,-. K tomu houska ve večerním výprodeji za nějaké 4,- a měl jsem jídlo levnější než doma. Dochucoval jsem česnekem a majoránkou - ty jsem měl z domova.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Veolw 11. 4. 2009 22:56

Pokud jsem nekde na cestach tak se da muj zpusob stravovani shrnout do nasledujicich dvou slov: ALWAYS PASTA :D
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gomanek 5. 5. 2009 11:13

Červík píše:Prosím o typy pokrmů a jejich značky, včetně polévek v sáčku, které jsou alespoň "trochu jedlé" a nečiší z nich chemie a vejdou se do kufru. :wink:


Tož v čínských polívkách z Tesca za pár haléřů bude asi chemie, víc něž jídla .. ale je to jednoduché a alespoň na chvíli to zahltí :-)
gomanek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod itguru2 26. 5. 2015 16:21

Nám se velice osvědčil jednoduchý toaster. Nakonec jsme vybrali jednoduchý Tristar, který má ale dvě různé desky. Jedna sada (horní + spodní) je na tousty a druhý sada je bez těch středních dělicích ploch, takže se dá použít i jako malý cestovní gril. Bez problému se na něm dají dělat úplně neskutečně šťavnatý kuřecí prsíčka, ryby a další. Na cestu, kde je teda 230V, je to úplně ideální.
itguru2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 27. 4. 2016 11:13

Zdravím všechny a přeji krásný den.
Potřebovala bych poradit. Podle rad a receptu jsem poprvé zkoušela udělat doma pivní sýr. Po sedmi dnech jsem ho promíchala a ochutnala. Na topince je výborný. Jen nevím jak dlouho a kde se může ukládat ? Uzavřela jsem zbytek do zavařovací láhve, zavíčkovala, ale nevím, jestli ho nechat teď ještě v teple a nebo ho strčit do lednice a jak dlouho ho tak můžu skladovat. Poradíte mě prosím ? Děkuji :-)
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 28. 4. 2016 05:53

Koukám, že než mě tady někdo poradí, tak sýr dostane nožičky a odejde do věčných lovišť sýrů. :hm
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 26. 3. 2017 11:10

Jestli se nepletu, tak prakticky nikdy nedojde k expiraci, protože se do té doby rozhodně sní.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků