. Co bude jinak?" style="border: 0px solid black; margin: 3px;max-width:145px">
Novela zákoníku práce: Chystané změny přehledně. Co bude jinak?
Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání ztrácí
Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání ztrácí
Práce na dva zkrácené úvazky: Jak na výpočet čisté mzdy, odvody a daně?
Práce na dva zkrácené úvazky: Jak na výpočet čisté mzdy, odvody a daně?
Jak virtuální sídla redefinují pojem „pracoviště“
Jak virtuální sídla redefinují pojem „pracoviště“
Důchodová reforma počítá s nižším zdaněním pracujících důchodců
Důchodová reforma počítá s nižším zdaněním pracujících důchodců
', ); $this->var_expires = array ( 'config' => 1745109446, 'reklama19_webu_cz7' => 1713577090, 'reklama19_webu_cz10' => 1713577064, 'reklama19_webu_cz3' => 1713577069, 'reklama19_webu_cz6' => 1713577082, 'reklama19_webu_cz5' => 1713577153, 'reklama19_webu_cz2' => 1713577109, 'reklama19_webu_cz4' => 1713577171, 'reklama19_webu_cz8' => 1713577163, ) ?> Jak na mango? - Šéfkuchař

Jak na mango?

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 3. 2007 11:55

Mate nejaky figl, jak co nejefektivneji prichystat mango? Ta potvora hrozne drzi u pecky, ani nozem to poradne nelze odstranit, navic je jinak mekke a pri takovych snahach ho vetsinou pomackam a vytece mi dost stavy vnivec. Je na to nejaky grif, aby se proste hezky odkrojilo a byly z nej treba mesicky? :)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 1. 3. 2007 22:52

Ja mango tady skoro vubec nejim, jenom ho pojidam na cestach a to ho okamzite snim, sotva ho koupim, ale ted jsem se o nem docetla, ze je dobry proti stresu a na nervy, tak budu muset k nemu svuj preziravy postoj v domovine prehonotit... :)

K tvymu problemu.... cituji...
"....oddělit dužinu od jádra není sadné. Plod rozkrojte podélně až k pecce, půlkami otáčejte, až se dřeň uvolní.... "

anebo ještě tady:
http://www.labuznik.com/article.php?ID=23
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vslayer 2. 3. 2007 15:52

Ja na to mam svuj velice specifickej zpusob, kterej je ale hrozne pracnej. Ovsem zachovam maximum jedle duziny.

Potrebujes VELICE ostrej nuz. Postav si mango svisle (na vysku) a zacni ho rozkrajovat - for je v tom, ze ho rozkrojis i s peckou, musis mit ovsem tu sirsi stranu manga nasmerovanou k sobe, abys nekrajel tu pecku na plocho. Az ho rozkrojis ( s dobrym nozem je to snadny, tak z pecky vydloubni to jadro a zahod ho. Potom rozkroj zbytek manga na ctvrtiny (zabor nuz do stredu te tluste kury, kterou bylo pokryty jadro a krajej - zbydou ti ctvrtiny se slupkou a s kusem te tvrde skorapky, co kryla jadro. Potom nariznes mango tesne pod tou skorapkou, vezmes kleste a tu skorapku krasne odloupnes. Potom uz jenom vezmu skrabku na brambory a oloupu slupku (pokud je mango hodne zrale, da se slupka odloupnout vcelku jen rukou).
Vslayer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod step.s. 15. 10. 2010 08:52

Podle Herculese Poirota:
Rozkrojíme dužinu manga tak, že ostřím jedeme po ostré hraně pecky. Vezmeme polévkovou lžíci, nejlépe s osttrým okrajem a s její pomocí oddělujeme dužinu od pecky z obou stran. Tak se mango vypeckuje. Pak je ještě možné nakrájet dužinu na kostky tak, aby se neprokrojila slupka, potom se tato polovina manga otočí jakoby naruby a kostky vystoupí plasticky na povrch.
step.s.
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků