Obycejny smazeny syr (jak zabranit uniku syra)?

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod game_over 13. 11. 2006 22:24

smážáků jsem se možná nadělal nějakou tu stovku za 4 roky jako kuchař na praxi :) dělal jsem ho a stále dělám jedině ve fritáku je to nejednodušší, jedině co bych poradil 2x obalit a pořádně "umačkat" a pře 2. ubalením chvilku počkat celé si to tak trochu sedne a lépe to drží pohromadě
game_over
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peroxid 14. 11. 2006 10:24

mnam hned som dostal chut jak som pozrel fotky.tiez robim slichtu so zbitkov.to stou nivou vizera dobre musim skusit
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra
peroxid
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vslayer 14. 11. 2006 20:12

peroxid píše:...tiez robim slichtu so zbitkov

to je ale pekne hnusne receno. Pokud neznamena ve slovenstine slichta neco jinyho. :? :)

2Beda: zatim se mi podarilo "vytect" jakykoliv syr - od 20% do 45%. Akorat hermelin se dari. Ale kdyz jsem ubral oleje, jde to hned lip.

2game over: no ja jsem si taky rikal, ze v restauraci nikdy vytecenej syr nedostanu. Kvuli smazaku jsem jednou musel vyhodit celej olej z fritaku (po smazeni obsahoval uniklej syr).
Vslayer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 14. 12. 2006 15:20

Honza CZ píše:Už jste zkusili tohle?
Nastrouhat tvrdý sýr, nivu a spojit taveným sýrem nebo vaječným bílkem. Rukama vytvarovat placičku , obalit ve strouhance a potom klasicky osmažit. Nic nevyteče. Poměr každému podle chuti.

4 marek l. Místo hrubé strouhanky jde i Corn Flakes (nesladké)l/quote]


Zkus někdy obměnu. Nastrouhej 150g eidamu a 150g nivy, přidej 1 vajíčko, 1 lžíci hladké mouky, pepř a bazalku. Utvoř tuhé těsto a to obal a usmaž.
DoubleSix
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 4. 10. 2007 23:41

Já má osvědčené, že udělám 2krát klasickou strouhanku a pak jako bonus obalím jen ty tenké okraje (doufám že víte, co myslím) - pak mi nic nevyteče a vše je uvnitř :-) (teda pokud neodběhnu od vaření a ono te "nepukne" nahoře a není z toho sýrový gejzír :-D
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dix_ 20. 3. 2008 23:35

Tak chce to dvakrát obalit a ono to nevyteče.Když jsem byl v Paříži,tak jsem z tama dovezl sýr a ten se ve friťáku nevytekl,takže je to i sýrem.Francouzké jsou kvalitnější.
Bez bodů
FI 1.4 44 KW
FIIC 1.2 51 KW Sport
Auto jedině s automatem
Dix_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-plode 30. 8. 2009 04:26

duleziity faktor je mi dobre rozmichany panyrunk(vejce+mleko) hrozi totiz ze na mouce se nerozmichane zloudky nespoji a vytvori takove slzy strouhanka pak odpadava.druhy je poradne strouhanku poradne pritlacit a to i na bocich a obalit samozrejme 2krat.smazaku zdarrrr :tleskani
x-plode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrasheq 18. 4. 2010 14:43

Z 95% je to sýrem, z 5% rukama. Není třeba dvakrát obalovat ani zkoušet různé urban legends (dát do mrazáku, namočit v mlíku... - to jsou nesmysly).
Pokud použijete 30% Eidam značky Tesco Value, tak se nedivte...
ISO 12800 - blog o fotografování
https://iso12800.cz/
ondrasheq
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dodge 23. 1. 2016 14:13

Základem je použít ke smažení skutečný sýr a ne u nás prodávané sýrové náhražky (analogy), ve kterých jsou místo mléčné složky použity rostlinné tuky. Proto se "sýr" při smažení roztéká, táhne se a chutná jako guma. Pokud chcete mít absolutní jistou, zajeďte si do Německa pro kvalitní sýr, tam si nikdo nedovolí prodávat náhražku.
dodge
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků