Stránka 1 z 1

Čína jako z čínské restaurace

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2016 12:08
od Radmil1020
Mám dotaz.
Znáte někdo postup, jak udělat čínu jako z čínské restaurace? Zkusil sem miliony receptů, ale vždy z toho vzejde taková ta česká čína. Ale když jdu kolem čínské restaurace, na padesát metrů cítím takový ten typický odér, který mě praští do nosu a nepustí. Je mi jedno co to je za chemii, rád bych si to udělal doma, ale žádným receptem jsem se k příchuti toho "socu" ani nepřiblížil, všichni do toho akorát vylejí tunu sojové omáčky a podusí zeleninu s masem.
Chci si doma udělat tu "čínu z číny", která neskutečným odérem atakuje mé chuťové buňky. Máte prosím někdo radu, jak toho docílit?
Kdybych měl být konkrétní, vepřové - hovězí po sečuánsku...

Za tuto radu vás klidně pozvu ke mě domů na oběd 8-D

Re: Čína jako z čínské restaurace

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2016 17:13
od seterwohipikule
Taky jsem to zkoušel hodněkrát. Mám i takovou kuchařku, něco s Wok pánví. Akorát je tam třeba 40 ingrediencí, které je problém sehnat. Zkusím sem pak hodit nějaký recept, třeba to vyfotím.

Re: Čína jako z čínské restaurace

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2016 20:04
od Radmil1020
To bych byl moc rád ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2016 01:35
od osobne2
To co se serviruje v Evrope v tzv. cinskych restauracich, neni prava cina, je to uz prizpusobene na evropske pomery, protoze pravou cinu z ciny by evropan nedokazal pozrit, spalil by si jazyk a vubec celou hubu a dalsi soucasti traviciho ustroji.

Re: Čína jako z čínské restaurace

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2016 00:12
od Honza CZ
Právě že chemie to nejni, všechno je přírodní a čerstvé což bude první prodlém tady sehnat. Další jsou speciální koření a různé omáčky. Dost toho se dá vyhledat na yotubu v podání světovejch kuchařů nebo třeba i na MŃam kde třeba G.Remsay cestuje po asii a vaří.

Re: Čína jako z čínské restaurace

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2016 20:43
od Gooorila
Přestože jsou čínská bistra synonymum pro nezdravé stravování, je potřeba říci že je bistro a bistro. Popravdě, to co mi chutná je pár kuřecích kousků, něco zeleniny a zálivka s rýží, takže často lepší než polovina jídelního lístku v klasických restauracích, takže jsem také hledal chuť, která by tu "Čínu" přiblížila, ovšem bez úspěchu.

Kdybych byl mladší a hezčí a kdyby se mi líbily asiatky, tak bych nějakou vietnamku sbalím a nějak to od ní vymámím. Já postupoval podle videí na youtube, hledal tipy, nakoupil různé rybí omáčky, ale chuti jsem se nepřiblížil. Přitom to musí být v podstatě extrémně jednoduché. Už jsem se párkrát koukal, jak jídlo připravují a je to jen pár surovin (kousky masa, shitake houby, bambusové výhonky, cibule a mrkev) a dvě až tři dochucovadla (sůl, ten jejich jed a sójovka?) a trochu vývaru. Co přesně ale dělá tu chuť, jednoduše nevím.

V poslední době ještě řeším kuřecí polévku. Všude dělají primárně pekinkgskou, ale mi chutná kuřecí. Takže pekingskou mají uvařenou dopředu, ale pro mě dělají kuřecí čerstvou. Opět na pánvi, opět vývar a pár surovin, polévka je doslova udělaná za minutu a super.