Čína jako z čínské restaurace

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Radmil1020 6. 3. 2016 13:08

Mám dotaz.
Znáte někdo postup, jak udělat čínu jako z čínské restaurace? Zkusil sem miliony receptů, ale vždy z toho vzejde taková ta česká čína. Ale když jdu kolem čínské restaurace, na padesát metrů cítím takový ten typický odér, který mě praští do nosu a nepustí. Je mi jedno co to je za chemii, rád bych si to udělal doma, ale žádným receptem jsem se k příchuti toho "socu" ani nepřiblížil, všichni do toho akorát vylejí tunu sojové omáčky a podusí zeleninu s masem.
Chci si doma udělat tu "čínu z číny", která neskutečným odérem atakuje mé chuťové buňky. Máte prosím někdo radu, jak toho docílit?
Kdybych měl být konkrétní, vepřové - hovězí po sečuánsku...

Za tuto radu vás klidně pozvu ke mě domů na oběd 8-D
Radmil1020
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 3. 2016 18:13

Taky jsem to zkoušel hodněkrát. Mám i takovou kuchařku, něco s Wok pánví. Akorát je tam třeba 40 ingrediencí, které je problém sehnat. Zkusím sem pak hodit nějaký recept, třeba to vyfotím.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radmil1020 6. 3. 2016 21:04

To bych byl moc rád ;)
Radmil1020
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osobne2 7. 3. 2016 02:35

To co se serviruje v Evrope v tzv. cinskych restauracich, neni prava cina, je to uz prizpusobene na evropske pomery, protoze pravou cinu z ciny by evropan nedokazal pozrit, spalil by si jazyk a vubec celou hubu a dalsi soucasti traviciho ustroji.
osobne2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza CZ 13. 3. 2016 01:12

Právě že chemie to nejni, všechno je přírodní a čerstvé což bude první prodlém tady sehnat. Další jsou speciální koření a různé omáčky. Dost toho se dá vyhledat na yotubu v podání světovejch kuchařů nebo třeba i na MŃam kde třeba G.Remsay cestuje po asii a vaří.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gooorila 29. 6. 2016 21:43

Přestože jsou čínská bistra synonymum pro nezdravé stravování, je potřeba říci že je bistro a bistro. Popravdě, to co mi chutná je pár kuřecích kousků, něco zeleniny a zálivka s rýží, takže často lepší než polovina jídelního lístku v klasických restauracích, takže jsem také hledal chuť, která by tu "Čínu" přiblížila, ovšem bez úspěchu.

Kdybych byl mladší a hezčí a kdyby se mi líbily asiatky, tak bych nějakou vietnamku sbalím a nějak to od ní vymámím. Já postupoval podle videí na youtube, hledal tipy, nakoupil různé rybí omáčky, ale chuti jsem se nepřiblížil. Přitom to musí být v podstatě extrémně jednoduché. Už jsem se párkrát koukal, jak jídlo připravují a je to jen pár surovin (kousky masa, shitake houby, bambusové výhonky, cibule a mrkev) a dvě až tři dochucovadla (sůl, ten jejich jed a sójovka?) a trochu vývaru. Co přesně ale dělá tu chuť, jednoduše nevím.

V poslední době ještě řeším kuřecí polévku. Všude dělají primárně pekinkgskou, ale mi chutná kuřecí. Takže pekingskou mají uvařenou dopředu, ale pro mě dělají kuřecí čerstvou. Opět na pánvi, opět vývar a pár surovin, polévka je doslova udělaná za minutu a super.
Gooorila
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků