Sos k masu na pánvi

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Gooorila 23. 7. 2015 18:02

Zdravím

Hledám jednoduchý recept na omáčku k masu. Bouchnu na pánev vepřový řízek, který jen osolím, opepřím a bouchnu na panev. Jak k tomu udělat nějakou jednoduchou a rychlou omáčku? Koukal jsem na recepty. Po vytažení masa přihodit trochu cibulky, zalít trochu vývaru, červeného vína…

Nikdy se mi nepovedlo udělat něco chutného, víno nepijeme vůbec, takže kvůli deci jednou za měsíc si nic kupovat nechci…

Co děláte vy? Děláte vůbec něco?
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 7. 2015 01:52

Fantazii se meze nekladou. Hodit do toho kostku másla a malinko vody, nebo vývaru, zaprášit moukou, do toho dát třeba sušenou švestku na kousíčky k tomu.. V diskuzích na netu tam hážou aj masox.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 8. 2015 23:35

Třeba maličko (ale fakt maličko) zaprášit moukou, lžičku nadrceného naloženého zeleného pepře, trocha vývaru, provařit, přidat dvě až tři lžíce smetany ke šlehání, v okamžiku, kdy začne bublat, tak stáhnout, dochutit solí a případně čerstvě mletým pepřem a nechat v hotové omáčce rozpustit trošku dobře vychlazeného másla, promíchat metličkou a je to.

Jiná varianta je namísto nakládaného zeleného pepře použít lžičku dijonské hořčice nebo třeba nasekané kapary.

Pokud necháváš maso z pánvičky pár minut odpočinout v alobalu, tak ta štáva, kterou pustí samozřejmě patří zpátky do omáčky.

Víno (k vepřovému nebo k rybě radši bílé) je samozřejmě výbornou surovinou. Pokud ho nepiješ, tak se dá koupit i lahvička se šroubovacím uzávěrem objemu 0,187 l. Ta vystačí na dvakrát a v lednici v pohodě vydrží týden i déle.

Omáček k masu je asi zilion, stačí se porozhlédnout na internetu, samozřejmě pak je třeba oddělit zrno od plev a "recepty", kde se operuje s masoxem z úvah vypustit :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 26. 3. 2017 11:06

Do výpeku po vyndání bifteku dávám jen dvě ingredience. Trošku smetany na šlehání a panáčka kalvádosu. Ten tomu dodá neuvěřitelný náboj rozkoše. Promíchat, počkat chvilku na rozpuštění všeho napečeného z pánve. Biftek si mezitím odpočívá na prohřátém talíři pod alobalem cca 5-10 minut a veškerou doposud nasbíranou šťávu (není jí moc, protože vždy dělám vše, aby v něm zůstala) naliju do pánve, přivedu k varu, promíchám a polívám. Přílohu neřeším, ta je u půlkilových stejků zbytečná.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků