Jak udělat šťavnatou veřovou panenku?

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Gooorila 26. 12. 2012 18:29

Napište prosím váš recept na pečenou vepřovou panenku.

Při mých experimentech se mi povedlo upéct panenku zabalenou v anglické slanině, která byla perfektně šťavnatá. Panenku jsem naložil na jeden den do oleje s česnekem, pak jsem ji obalil do plátků slaniny, prudce osmahnul na rozpálené pánvi (3 minuty a vždy pootočit o jednu čtvrtinu), pak jsem podlel vodou a prdnul to do rozehřáté trouby na 180, kde jsem pekl 20 minut a každých 5 minut podléval vodou z pekáče.

Po vyjmutí a schladnutí byla panenka lehce narůžovělá, šťavnatá, výborná. Ačkoli jsem recept popsal dobře, někde dělám chybu, protože jsem se pokoušel o stejnou úpravu ještě dvakrát a ani jednou se mi to nepovedlo. Jednou byla panenka nedodělaná, pak jsem ji zase vysušil. Doposud jsem kupoval panenku v kauflandu, kde jsou jen malé kusy, ale nyní jsem koupil v Makru, kde je o 50% větší, takže vůbec netuším, jak to bude s časama.

Nevažte se na můj recept a pošlete ten váš, který chutná...
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 3. 2013 17:54

A co třeba zkusit přípravu sous-vide?

http://www.vseovareni.cz/tipy-a-technik ... ny-vareni/

(jednoduchý recept je uveden na konci článku)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OmsiDriver 8. 3. 2013 20:39

Hlavní je péct naso přikrité pekáčem. Jinak se s toho upeče bačkora.
OmsiDriver
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků