Bramborová kaše - Bramborové pyré

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod KapaCZ 27. 10. 2010 18:44

Poprosil bych o ujasnění rozdílů. Děkuji.
KapaCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michee 27. 10. 2010 21:21

Řekla bych že žádný.
Dnes jsem byla na obědě v restauraci a jako příloha "bramborové pyré".....což byla obyčejná brkaše...asi to pyré vypadá na lístku líp :)
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 29. 10. 2010 09:34

V našich končinách se jedná o synonyma. Podle mého názoru je správnější název pyré, protože slovo kaše si spojuji s obilninami a slovo pyré se zeleninou (nebo i ovocem).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KapaCZ 29. 10. 2010 21:37

Tak jsem po tom pídil a rozdíl je v přípravě a použitých ingrediencích. U nás je to holubník a nevidí rozdíl. Samozřejmě ve více hvězdičkových restauracích to rozlišují. U kaše se použije máslo a mléko. Pyré je se smetanou.
KapaCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 3. 11. 2010 12:49

A kde ses toho dopídil?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 6. 12. 2010 00:23

Uf... jestli je to tak, jsem rád, že si k řízku dělám kaši. :-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků