Doporučte server s recepty pro začátečníka

Tajné postupy, rady a tipy. Co v kuchyni nikdo jiný neumí

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod sirius1983 3. 6. 2010 21:43

Dobrý den, máte nějak typ na weby se srozumitelnými recepty, podle kterých můžu jako začátečník začít vařit? Díky za tipy.
sirius1983
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 6. 2010 12:15

Co bys chtěl vařit? A co umíš? Ono je začátečník a "začátečník".
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sirius1983 7. 6. 2010 12:16

Tím začátečníkem myslím, že jsem úplný začátečník. Hledám nějaké recepty s podrobným popisem, kterých bych se mohl jako začátečník držet.
sirius1983
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 9. 6. 2010 14:29

A máš nějakou představu co bys chtěl zkusit? Polévky? Omáčky? Minutky? Zeleninová jídla? Moučníky (pečené/nepečené)?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lukas.vlach7 6. 9. 2010 15:51

Web s recepty http://recepty.vareni.cz/ je celkem jednoduše popsaný.
Záliba v mikroblogování
lukas.vlach7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Madagio 1. 10. 2010 14:45

http://ekucharka.net/

sice to není zrovna ukázka moderní kuchyně, spíš taková česká domácí klasika, ale recepty + videa jsou velmi názorné :)
Madagio
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 10. 2010 17:19

Že mě to nenapadlo hned - úplně nejlepší pro začátečníka je podle mě knížka Receptury teplých pokrmů. V papírové podobě se dá koupit asi tak za 250,-, ale vyšla i na CD, takže by se teoreticky mohla dát někde stáhnout.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondrasheq 2. 3. 2011 16:54

Stačí zapojit mozek, nepotřebuješ speciální web s vařením pro začátečníky. Míchaná vejce zni složitě? Smažený sýr? Nezvládneš nalít olej na horkou pánev a orestovat maso?
Zdánlivě jednoduchý recept z popisu může být složitější s ohledem na techniku jeho přípravy (špagety Carbonara), naopak na takových knedlících s uzeným a zelím se nedá nic zkazit - když jsou ready, vyplavou.
Co je tedy jednoduchý a co složitý?
ISO 12800 - blog o fotografování
https://iso12800.cz/
ondrasheq
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků