Grilovanie

Rady, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Slonik 22. 7. 2008 09:57

Já griloval naposledy asi před 14 dny u kamarádky na chalupě. Vepřová panenka (rozmarýn, tymián, česnek, víno) byla naprosto dokonalá, kuřecí křidélka (čerstvé chilli papričky, sůl, med, balsamico) rovněž. Jako hlavní přílohu jsem dělal ratatouille lehce "vylepšené" jemnými kostičkami libové anglické slaniny a trochou parmské šunky; jako studenou přílohu salát z Icebergu ochucený jen balsamicem a extra virgin olivovým olejem Lyrakis.
K pití jsme měli Budvar 12° a Carlsberg a něco francouzského lehkého růžového vína (cenová kategorie okolo 100,- v marketu).

Masa bylo okolo kila a půl, zeleniny přes dvě kila, 7 lahví vína, basa Budvaru, 4 lahve Carlsbergu. Bylo nás na to šest. Nezbylo vůbec nic. :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cumel30 25. 7. 2008 15:26

Asi zajtra pôjdem grilovať,keď nenasneží.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 8. 2008 12:25

My jsme byli grilovat týden v kuse. Masa mám už dost :-!
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 8. 2008 21:38

ja za posledni noc pribral 2 kg... (z 92 na 94)....taky mam dost, dneska jsem vzal zavdej jahodovymi knedliky :)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 6. 8. 2008 15:24

Na grilu mám rád rybu (pstruha nebo pangaciuse).
Často dělám i věpřovou pananenku zabalenou do anglické slaniny, nebo nivou plněné kuřecí prsa. Velice chutné (spíše jednohubka) je zabalit do šunky plátek sýra.
Ale není nad pořádnou krkovici.
Dneska budu grilovat, páč je venku hezky, a vidím to na kuřecí stehýnka a hermelín (pepa na grilu). K tomu čerstvý chléb.
DoubleSix
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 6. 2009 11:19

Párky (lépe ale špekáčky) bych griloval asi nemarinované (uzenina sama o sobě je už dost kořeněná) a eventuelně je dochucoval až při konzumaci:

Zajímavá je omáčka připravená z kari koření, ostrého kečupu a trošky oleje kterou se pokape na kousky nakrájený ogrilovaný párek - velmi se to blíží německé specialitě Curry Wurst.

Další možností je omáčka připravená z dijonské hořčice, zakysané smetany, bílého pepře a trošky bílého vína. Ta se výborně hodí i ke grilovaným masům.

Zazářit můžeš i omáčkou vyrobenou smícháním lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce medu k nimž budeš za stálého šlehání pomalu přilévat slunečnicový olej až získáš hmotu připomínající konzistencí majonézu.

Nejjednodušší marinádu můžeš vytvořit z grilovacího koření bez soli a glutamátu, trošky oleje a ev. doladit balsamicovým octem a trochou česneku.

Dá se asi tak milion a jedna věc. Poměry surovin neuvádím, protože je z hlavy neznám - tahle ochucovadla připravuji citově :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 6. 2009 18:30

Kromě marinády s grilovacím kořením se tyhle omáčky dávají až po opečení. Párek je dost kořeněný aby mohl být grilován samostatně bez dalších marinád. Jedná se tedy o nápaditější náhrady hořčice a kečupu. Asi bych stejně raději griloval maso
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 13. 6. 2009 08:54

Tak zkuste rybu, zeleninu, ovoce....

My dnes budeme grilovat mleté hovězí maso. Akorát ještě musím domyslet tvar, zda klasický tvar karbanátků nebo čevebčiči :-D a hlavně se moc těším, s počasím to vypadá hezky.
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anmara 10. 7. 2009 10:05

minulý víkend jsme si tradičně pochutnali na grilovaném jehněti... jako každý rok bylo mňamkové... a jako každý rok zbyly akorát kosti pro pejsky... :oops:
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 10. 7. 2009 11:37

Příští týden budeme mít rodinnou grilovačku. Já se přislíbila, že zajistím grilované hermelínky - tak jsem zvědavá jako to dopadne. Jinak nevím co dalšího se bude grilovat, asi nějaké masínko.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 7. 2009 14:21

My jdeme dneska. Jsem zvědavý, já jsem naložil jen kuřecí maso, do medové marinády. Snad vyjde počasí, moc to nevvypadá
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Předchozí stránka