Vím, že fastfoody tady na Šéfkuchaři většina lidí nemusí. Také tam nejím denně, ale občas se takový podnik hodí.
U McDonald's si dávám prakticky jen Chicken McNuggets. Takové ty kousky kuřete, kde je aspoň trochu náznak, že zdrojem bylo maso. K tomu omáčku. Myslím, že se to dá jíst.
Dal jsem si je i teď o víkendu, zvědavý na novou recepturu, kterou se McDonald's chlubí v aktuální tiskové reklamní kampani. Výsledek? Hrůza všech hrůz. České Macy se přiřadily ke svým zahraničním pobočkám, kde se McNuggets už dlouho nedaly jíst. Těstíčko je tvrdé, nekřupavé, jakoby několik dnů staré. Dříve to byl pravý opak, v rámci možností to bylo dokonce dobré.
Je to opravdu stejné jako v zahraničí. McNuggets jsem zkoušel v Rakousku, Německu, Číně a Rusku. A při tom velebil české fastfoody.
Není tady někdo z branže, kdo ví, proč český McDonald's skončil se svým chutným receptem a nahradil ho touto hrůzou?