poleva

Kdo by odolal sladkostem? Zvláš?, když je umí připravit sám

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Lamborghini 28. 12. 2007 21:22

tak jsem tady po čase zase s další otázkou: chtěl bych vědět jak se připraví ta sladká poleva jak bývá na věnečcích nebo větrnících z obchodu. díkec za tipy :mrgreen:
Lamborghini
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 30. 12. 2007 21:10

To by som aj ja rad vedel. Ja mam recept na puncove rezy. A ta poleva na ne sa podoba tej poleve. 260g praskoveho cukru zalejeme 2 polievk.lizicami vriacej vody a 2 pol.lizicami rumu a kv.lizicka oleja. A vymiesat. Vystaci na cele rezy (30x10x6cm aj po bokoch)ale nieje to moc hruba vrstva Myslim ze je to ono.Ale niektore roky ju kupim original v obchode (maju ale skor take z bielou alebo hnedou cokoladou)
-----
EDIT: ked do tej polevy nedam olej a rum tak ju mozem striekackou dat na medovniky a po zaschnuti by bola vysusena a snehobiela. S tym olejom a rumom to nieje take tvrde po zaschnuti a je to leskle a ma to prichut ako na tych veternikoch. Z vanikovym cukrom som to nerobil. A mozno je moc hruby na to. Ale tekuta prichut do toho moze ist. V obchode maju vseliake esencie.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 13. 2. 2008 20:15

Nedává se na věnečky a větrníky fondánová poleva?
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 13. 2. 2008 22:19

Jak píše ally, tak ta poleva je fondán, jednou jsem našla recept ve výtisku Apetitu a zde je v on-line podobě - včetně receptu na větrník :-)
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 2. 2008 09:53

Jsem na cukrařinu dost tupý, tyhle výrobky znám spíš jako občasný konzument. V každém případě ta poleva musí jít dobře odstraňovat - chroupání prakticky čistého cukru není moje hobby :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Domi-nika 27. 2. 2008 13:03

Skusala som tie veterniky (michee) a boli super!
Vrelo odporucam. Akurat to odpalovane cesto (dlhsie trvala jeho priprava) ale nuz co, ked si chceme pochutnat na niecom dobrom :)
Ale spet k teme, skusala som polevu z jednej kucharskej knizky a chutila ako ta z cukrarne:
Potrebujeme: 50 g krystaloveho /krupicoveho/ cukru
220 g praskoveho cukru
3 polievkove lyzice mlieka
-----------------------------------------------------------
Dame roztopit cukor a ked bude zacat vriet, pridame mlieko, ale pozor! Bude to sycat, striekat a kypiet.
Potom dame do inej misy praskovy cukor a donho nalejeme karamel/roztopeny cukor s mliekom/. Miesame a ak to bude prilis huste, mozme trocha pridat mliecko.
Tato poleva je fantacticka, najprv som si myslela ze mi vyjde na 12 kusov veternikov, ale ked som ju ochutnala, nemohla som odolat...
A vysla mi len na 9 :lol:

Tak prajem sladku chut...
Domi-nika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JolkaV. 14. 5. 2008 19:47

Dobrý den, fondant na věněčky koupíte v Makru (stojí kolem 60 Kč). Dáte do misky, ve vodní lázni rozehřejete, rozředíte trochou převařené vody a ochutíte kyselinou citronovou - raději po troškách, ať to nemáte moc kyselé. Na větrníky jsem dělala polevu úplně stejnou jako na věnečky, jen místo převařené vody jsem fondant poředila rozvařeným karamelem - nechala jsem rozpustit krystal na karamel, zalila trochou vody a nechala rozvařit.
JolkaV.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků