Štrůdl

Kdo by odolal sladkostem? Zvláš?, když je umí připravit sám

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Aleš P. 3. 11. 2006 20:04

Neboli jablka v županu..
Je to jedna z mála jídel,které dokážu sám uvařit,tedy upéct..
Základ je listové těsto,které kupuji v supermarketu..
Už jsem zkoušel štrůdl 3x jinak..
1) Tradičně s jablky (z mojí zahrádky :) ) a ořechy.
2) S hruškami (opět z mojí zahrádky) ,ten byl vážně moc dobrej.Říkám mu Hruškáček.
3) Se šunkou a nivou.
Jak děláte štrůdl vy?
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 11. 2006 13:46

S mákem. Jiný se u nás nejí.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 5. 11. 2006 23:03

Jablkový :)
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 8. 11. 2006 17:43

Přidávám se k includesovi, jablkový je nej, zvlášť když jsou v něm rozinky. Ořechový štrúdly rád nemám. Jinak proč tomu většina lidí říká štrůdl a někdo prostě jen závin??? Já vždycky řikal závin takže nevim.. :roll:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aleš P. 8. 11. 2006 19:33

MichaelJackie.S : tak jsi prostě v té menšině,já říkám štrůdl..
Takže říkáš jablka & rozinky..to musím zkusit
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skinny 10. 11. 2006 16:23

souhlasím, jablkový je best, ještě mi chutná jablkový+ mák
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod misko854 11. 11. 2006 06:54

dobry je jablkovy+kokos a mozete dat aj cele kusky orechov :wink:
misko854
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 11. 11. 2006 10:08

ales76 píše:Neboli jablka v županu..

/quote]
Ale pane štrůdl a jablka v županu jsou dvě dost rozdílný pochutiny. Ale obě jsou mňam.

Místní šéfkuchaři se neozvali, tak na osobní žádost "alese76"

Štrůdl neboli závin není asi třeba vysvětlovat.
Jablka v županu: Jablka nakrájet na plátky 5-7 mm zbavit jadřince (fajnovky si mohou i oloupat) , připravíme klasické lícancové těsto ve kterém jablka namočíme nacháme okapat a smažíme v oleji. Po částečném schladnutí namočíme jednu stranu do skořicového cukru a touto stranou otočíme nahoru. Je možno dozdobit třeba šlehačkou nebo šlehaným tvarohem, jak je libo.

Rychlá varianta: Jablka nakrájíme do těsta a na pánvičce pečeme placičky veliké podle libosti, dále stejné.
Dobrou chuť.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aleš P. 11. 11. 2006 18:10

Honza CZ : Ok,dík za info.Trochu jsem to spletl,měl to asi být jablkový závin,pokud to tedy není do třetice něco jiného Obrázek
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ma.krtek 11. 11. 2006 19:30

jako náplň tvaroh
ma.krtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aleš P. 11. 11. 2006 19:51

ma.krtek : Jo,jo..Na ten jsem zapomněl..Tak ho dělá občas máti,ale mě moc nechutná Obrázek
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marz 6. 12. 2006 18:58

Strudl??? zasadne jablkovy, jiny se u nas nedela, ale vzdy snim ze dve nohavice a pak se ani nehnu.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 27. 3. 2007 18:30

Až sem na něj teď dostal chuť :lol: Ale všiml jsem si, že v Normě prodávají mražený závin a podle fotky vypadá opravdu moc pěkně :wink: Je tam nějaké ovoce a stojí cca 29,- což si myslím je super cena. Budu muset vyzkoušet
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Divoženka 28. 3. 2007 20:29

jablkový hehe.makovy jsem nikdy nemela
Divoženka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lamborghini 29. 3. 2007 14:07

já jím jedině jablečný
Lamborghini
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků