Výborný nepečený dortík

Kdo by odolal sladkostem? Zvláš?, když je umí připravit sám

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 2. 2009 13:55

Ingredience:
2 sáčky vanilkového pudinku
500 ml mléka
500 g tvarohu
cukr dle potřeby
piškoty nebo sušenky bebe
ovoce dle chuti
uvařená mletá kává

250 ml mléka přivedeme k varu a ve zbytku mléka rozmícháme pudinkové prášky a cukr a uvaříme hustý pudink. Ještě do teplého pudinku zašleháme tvaroh. Na dno nádoby (dortová forma nebo plastová krabička) naskládáme namočené piškoty nebo bebe sušenky v kávě. Další vrstva je libovolné ovoce a další je směs pudinku s tvarohem a ještě jednou opakujeme.

Dobrou chuť

Obrázek
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 2. 2009 14:13

Je to opravdu mňamka, zvláště když se šetří s cukrem. Díky moc za recept.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 2. 2009 14:44

Nemáš za co ;-) já jsem dávala ten hroznový cukr. Sice jsem Ti recept psala do SZ, ale ráda ho uveřejním pro všechny :-D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 2. 2009 19:28

Tak to se budu muset podívat na to jestli nemám v hlavě nějakou díru ... to mi nějak vypadlo :-| Holt už jsem starší pán :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 2. 2009 19:41

Někdy v červenci to bylo ;-) nedávno jsem z nudy projížděla staré zprávy a tam jsem na to narazila :-D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 2. 2009 20:08

Aha, tak to jo ... Už jsem si začínal myslet, že jsem totální dutohlav :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 3. 2009 00:46

Šetřit cukrem? Vždyť ty piškoty i sušenky jsou tak z třetiny cukr. Já to celé dělám z bílého jogurtu, tudíž odpadne vaření, míchání a špinavé nádobí. Kdo chce, posype ještě každou vrstvu kokosem.

Je to jako ten babičky dietní nugát z piškotů a





kostky másla. :D
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 3. 2009 14:14

Dobrá tedy ..... šetřit přidávaným cukrem (v receptu položka "cukr dle potřeby"). Odslazování piškotů je asi v domácích podmínkách neproveditelné.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 2. 3. 2009 17:51

kejki3: bez práce nejsou koláče ;-)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hejjar 2. 3. 2009 19:10

Slonik píše:Je to opravdu mňamka, zvláště když se šetří s cukrem. Díky moc za recept.

a aby to drželo tvar, tak tam vmíchat trochu másla a nechat ztuhnout v lednici, ale v tom je ten problém, že to asi nemá čas ztuhnout, taky se dá dát želatina
hejjar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kirkwood 2. 3. 2009 19:27

Drží tvar i bez másla i bez želatiny ;-) a má čas i na ztuhnut..
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 3. 2009 19:30

hejjar: na ztuhnutí a držení tvaru je tam právě ten puding. Ten to zajistí stejně dobře jako želatina (a lépe než máslo).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crosan 2. 3. 2009 21:33

No u nás nemá čas ztuhnout, chodí to zkoušet jestli už ztuhl .... :lol: :lol: :lol:
crosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 3. 3. 2009 08:24

Ano, i to se může přihodit. :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 3. 3. 2009 18:31

Nedočkavci sou zrádní.. :mrgreen:
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 3. 2009 08:05

Ale to platí úplně všude, nejen u tohoto báječného dezertu ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 3. 2009 11:51

Naštěstí mám rád piškoty změklé. :D
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 7. 2009 20:25

Potkal jsem Želatinový stužovač za studena, od Oetkera, teda to je fofr, je to na 700g hmoty (od šlehačky po tvaroh) +100ml tekutiny, ve které se jen rozmíchá prášek a přidá se příslušná hmota.
Může to být dobrá zkratka i pro pěny (mouse).
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chameleon 20. 7. 2009 17:31

Díky za recept, včera jsem s ním slavila úspěch :-)
chameleon
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 20. 7. 2009 18:51

Nemáš zač ;-) a jsem ráda, že chutnalo.
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Olus49 18. 6. 2018 11:57

Zkusila jsem a je to opravdu výtečné :-)
Olus49
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků