Stránka 1 z 1

jak se dělá omáčka v restauracích?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2008 10:51
od hchkrdtn1
zdravím, nevíte jak se dělá omáčka(sos)v restauracích? když si dám kuřecí maso, vždycky k tomu je taková dobrá omáčička ve který jdou namáčet hranolky......(podobnou konzistenci má ve všech restauracích mám pocit, ale fakt dobrá ve všech :) )[/b]

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2008 11:39
od Slonik
v těch obyčejnějších bude nejspíš z nějakého instantního blevajzu, v těch lepších bude tvořena tak jak se má - ze primárních surovin ...

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2008 11:09
od michee
Jestli je ten sos dobrý, tak já jsem asi asi vždy jedla ve špatných restauracích. Bud jsem dostala přesolenou tmavou divnou vodičku anebo zcela bez chuti průhlednou šťávu.
Doma si k masu připtravuji velmi chutné sosy (hlavně nejsou nadupané glutamanem a kdo ví čím dalším).

Re: jak se dělá omáčka v restauracích?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2008 11:28
od brymi
já když dělám minutku z jakéhokoliv masa tak až vytáhnu maso nasypu na pánev trochu hl. mouky, promíchám a nechám trošku zezlátnout ( jako když se dělá jížka) pak přiliju trochu vody a dobře míchám aby se neudělaly hrudky. Chvíli povařím aby šťáva trochu zhoustla, osolím popř. vegetu, trochu sojovky nebo worcestru a na uplný konec dám rozpustit trochu másla, maso tím poliju a je to!
P.S. maso než ho dám na rozpálený olej tak ho vždycky raději z jedné strany obalím v hl. mouce. Tu stranu kladu na olej nejdříve.