jak se dělá omáčka v restauracích?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod hchkrdtn1 5. 2. 2008 10:51

zdravím, nevíte jak se dělá omáčka(sos)v restauracích? když si dám kuřecí maso, vždycky k tomu je taková dobrá omáčička ve který jdou namáčet hranolky......(podobnou konzistenci má ve všech restauracích mám pocit, ale fakt dobrá ve všech :) )[/b]
hchkrdtn1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 2. 2008 11:39

v těch obyčejnějších bude nejspíš z nějakého instantního blevajzu, v těch lepších bude tvořena tak jak se má - ze primárních surovin ...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 6. 2. 2008 11:09

Jestli je ten sos dobrý, tak já jsem asi asi vždy jedla ve špatných restauracích. Bud jsem dostala přesolenou tmavou divnou vodičku anebo zcela bez chuti průhlednou šťávu.
Doma si k masu připtravuji velmi chutné sosy (hlavně nejsou nadupané glutamanem a kdo ví čím dalším).
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brymi 24. 9. 2008 11:28

já když dělám minutku z jakéhokoliv masa tak až vytáhnu maso nasypu na pánev trochu hl. mouky, promíchám a nechám trošku zezlátnout ( jako když se dělá jížka) pak přiliju trochu vody a dobře míchám aby se neudělaly hrudky. Chvíli povařím aby šťáva trochu zhoustla, osolím popř. vegetu, trochu sojovky nebo worcestru a na uplný konec dám rozpustit trochu másla, maso tím poliju a je to!
P.S. maso než ho dám na rozpálený olej tak ho vždycky raději z jedné strany obalím v hl. mouce. Tu stranu kladu na olej nejdříve.
brymi
Kolemjdoucí