Báječná zvěřina bez zvěřiny.

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Beďa 30. 1. 2006 11:19

Jeden z mých oblíbených receptů a je báječný.

Je to dobrota pro ty, co mají rádi zvěřinu a zvěřina doma není.
Hovězí zadní (může být i přední, ale ne moc prorostlé), nakrájíme na kostky a skládáme do kastrolu, střídavě maso na to kolečka cibule a nahrubo strouhanou mrkev vše opakujeme dokud suroviny nespotřebujeme. (1 kg masa, 250 g cibule a asi 250 g mrkve, trochu soli). Vrchní vrstva musí být maso, které dost opepříme a poté zalijeme červeným vínem, aby vše bylo potopené. (Víno může být nějaké levné ). Nejlepší nechat do druhého dne, ale lze i vařit hned. Jde to dělat i v tlakáči (3/4 hodiny), jinak počítejte asi 2 a 1/2 hodiny. Nakonec se přidá 1 a 1/2 kostky masoxu. Příloha k této baště se dá použít jakákoli.

:wink:
Beďa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků