Rýži zásadně sypanou. Dělám jí v troubě, v nouzi na plotně, ale vždy dušenou. Nejlepší výsledky mám s dlouhozrnnou rýží zn. Lagris; ze zahraničních pak španělská SOS. Rýži v sáčcích nemám rád, protože mi přijde taková rozmáčená.
I ze sáčků je dobrá, ale musí se vyzkoušet. Mně vyhovuje třeba Vitana, ta se nerozvaří. Ovšem to co kupujou naši za pár kaček v Kauflandu :\ to se rozvaří snad i ve studené vodě...
Sáčky jsou rychlejší,ale dušená rýže to nikdy nebude a srovnat se to nedá.Tady to je:1 díl rýže,2díly vody,do jedné oloupané cibule zapíchané hřebíčky(KOŘENÍ !),cca 6-8 ks a asi 3 lžíce oleje(sádlo).Rozehřát tuk,na něm rýži lehce orestovat,zalít horkou vodou,přidat cibuli a sůl a dusit v troubě na 150 stupňů asi 20-25 minut.Dá se to jíst i samotný,třeba i pokapat sojovkou.
1) rýži je nutno velmi dobře propláchnout (několikrát horkou a několikrát studenou vodou), aby se z ní omyla část škrobu, který pak způsobuje lepení
2) Poměr rýže/voda mám vyzkoušený na 1,5 dílu vody na 1 díl rýže. Ale ono taky trochu záleží na tom jak široký hrnec používáš a jak máš přiléhající pokličku.
Doma pouzivam v sacku, ale kdyz jsem se jeste ucil, bylo nutne pouzivat klasickou ryzi, proprat, orestovat kratce na tuku, aby doslo k zatazeni, zalit vodou( na 1kg ryze, litr vody - uz to tu bylo receno), podle mnozstvi ryze vlozit celou cibuli, do ni napichat hrebicek, osolit a dusit. Nejlepe pod poklickou v troube.
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9, huawei nova 5T
jednoznacne sypanu.. odmietam platit za sacik, ked si dokazem rovnaku ryzu pripravit aj bez. Pre tych najlenivejsich, staci vziat tak trojnasobne mnozstvo vody ako ryze, nasypat ryzu do vriacej slanej vody a uvarit, precedit, hotovo.
Pre fajnovych podusit na cibulke, pridat hrasok. Mňam.
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!