Tááák jo píšu semka ten recept:
- Rýže (50 g v suchém stavu) 790 KJ
- 100g masa z tresky, 310 kJ
- ¼ cibule , 35 kJ
- 50g rajčat, 84 kJ
- 25g kukuřice, 256 kJ
- lžička oleje, 186 kJ
- bobkový list, sušený zázvor, petržel, sůl
- listy salátu a několik cherry rajčat na obložení
- rybí omáčka podle chuti
Postup:
Cibuli osmahnout na oleji, přidat na kousky nasekané osolené rybí maso, nakrájená rajčata, kukuřici, bob. list, koření a dusit do měkka. Ke konci vaření ochutit několika kapkami rybí omáčky. Nakonec vmíchat uvařenou rýži a nasekanou petržel.
Rybí omáčka je hnědá tekutina, připravuje se z ančoviček (malých rybek) na slunci se solí. Je tradičním dochucovadlem v jihovýchodní Asii dodávající typickou orientální chuť a může být zajímavým zpestřením jídelníčku.
Snad bude chutnat jako mě