Stránka 1 z 1

Játrová omáčka, poradí někdo?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 6. 2011 08:59
od Otakar18
Zdravim, mohl by někdo poradit jak uvařit dobrou omáčku z jater? Příloha rýže. Prosím polopaticky pokud možno, jsem laik. Potřeboval bych aspon tak 2-2,5 litru dobré omáčky. takže jesli vývar, nebo masoxy. taky jestli játra vařit celá a pak krájet na plátky, což bych radši, anebo hned syrová krájet na nudličky. :-)

Re: Játrová omáčka, poradí někdo?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 6. 2011 19:42
od kejki3
Až na slaninu používám běžný recept - http://recepty.vareni.cz/drubezi-jatra-na-cibulce/ Čím víc játra nakouskuješ, tím víc se uvolní do omáčky, popř by se tomu dalo pomoct mixérem. Jen pepř a sůl, příp. závisláci mohou přidat glutamát.