Játrová omáčka, poradí někdo?

Nevíte, co uvařit k obědu? Tady je kategorie, kde hledat inspiraci

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Otakar18 20. 6. 2011 08:59

Zdravim, mohl by někdo poradit jak uvařit dobrou omáčku z jater? Příloha rýže. Prosím polopaticky pokud možno, jsem laik. Potřeboval bych aspon tak 2-2,5 litru dobré omáčky. takže jesli vývar, nebo masoxy. taky jestli játra vařit celá a pak krájet na plátky, což bych radši, anebo hned syrová krájet na nudličky. :-)
Otakar18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 6. 2011 19:42

Až na slaninu používám běžný recept - http://recepty.vareni.cz/drubezi-jatra-na-cibulce/ Čím víc játra nakouskuješ, tím víc se uvolní do omáčky, popř by se tomu dalo pomoct mixérem. Jen pepř a sůl, příp. závisláci mohou přidat glutamát.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RusselCross 15. 9. 2021 14:56

Vařit omáčku z hovězí játra

200 g hovězí játra
1 středně velká cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky prolisovaného česneku
1/4 čajové lžičky suchého rozmarýnu
1/4 čajové lžičky sušeného tymiánu
1 malá mrkev (3 lžíce nasekané)
1 středně čerstvé rajče
černý pepř nebo suchý chilli prášek
1–200 g plechovky pečených fazolí (1 šálek)
1/4 šálku vody
1 kořenící kostka
sůl write my dissertation
1/2 šálku strouhaného zelí

Cibuli omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.

Do pánve nalijte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a dejte na střední teplotu.

Přidejte cibuli a promíchejte, aby se obalila olejem.
Zakryjte víkem několik minut, aby cibule pustila šťávu.

Poté otevřete a snižte teplotu, čas od času promíchejte.
Až cibule změkne a zezlátne, vydlabejte ji a dejte stranou.

Nepřeskočte tento krok, přidá to na hloubce chuti v misce.
Mezitím nakrájejte játra na kostičky, prolisujte česnek a nakrájejte mrkev a rajče a dejte stranou.
Do pánve přidejte 1 lžíci rostlinného oleje, když je horký, přidejte nakrájená játra a smažte 1 minutu, dokud nezhnědne.
Posypeme česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokračujeme ve smažení, dokud neucítíte koření.

Přidejte mrkev a rajče, vmíchejte černý pepř, pečené fazole, vodu, koření, sůl, zelí a cibuli.
Vařte, dokud se voda nezmění, asi 1 minutu, poté sundejte oheň a podávejte.
RusselCross
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jonathonthayesj 11. 10. 2021 10:15

Chcete -li použít fermentované černé fazole, vždy je před použitím opláchněte vodou a slijte, aby nebyly příliš slané. Voda je navíc změkčí, aby se sekáním.
Fazole vždy nasekám na prkénko, abych mohl ovládat texturu. Líbí se mi moje fazolová pasta trochu hrubá, s kousky kousků černých fazolí, které dodávají texturu. Tento krok můžete provést také v kuchyňském robotu.
Tip na rychlejší loupání česneku: Lehce ho rozdrťte nožem svého kuchaře tak, že ho jednou rukou přidržíte, a druhou rukou stisknete plochou stranu. Po tomto jednoduchém postupu vám na oloupání hřebíčku stačí 2 sekundy.
Jakmile máte připravené všechny ingredience, pomalu je opečte na pánvi. Bude to trvat 20 až 30 minut. Buďte trpěliví a používejte nízké teplo, abyste nic nespálili write my research paper online.
Omáčka bude připravená k použití, jakmile bude uvařená, ale zlepší se po několika dnech skladování.
jonathonthayesj
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků