Jak na hovězí steak?
Napsal: 8. 9. 2009 21:07
Téma věčně omílané. Na internetu jsem samozřejmě několik receptů našel, ale kupovat si pomůcky (jako například tenderizér) jen pro pokus doma, se mi nechce. Takže zadání je takovéto:
Zakoupil jsem v Makru již naporcované hovězí steaky (velikostně se dají přirovnat k cca 30mm vysokým plátkům klasického knedlíku :o). Mám jak klasickou teflonovou pánev s hladkým dnem, tak pánev vroubkovanou, plynový sporák a elektrickou troubu.
Jak v těchto podmínkách vyrobit ze zadaného materiálu co nejlepší výsledek? Můj plán byl na pánvi s hladkým dnem na troše oleje, steak z obou stran zatáhnout (střední plamen a 2 minuty z každé strany), pak přendat do vroubkované pánve a vložit do trouby na dopečení (chci propečené, krvavé mi nechutnají).
Netuším, jak dlouho nechat v troubě, na jakou teplotu, jakou přilohu. Je to jen pokus, ale také nechci vyhodit maso za 400,- do kontejneru. Jestli máte nějaké tipy, sem s nimi. Dík
Zakoupil jsem v Makru již naporcované hovězí steaky (velikostně se dají přirovnat k cca 30mm vysokým plátkům klasického knedlíku :o). Mám jak klasickou teflonovou pánev s hladkým dnem, tak pánev vroubkovanou, plynový sporák a elektrickou troubu.
Jak v těchto podmínkách vyrobit ze zadaného materiálu co nejlepší výsledek? Můj plán byl na pánvi s hladkým dnem na troše oleje, steak z obou stran zatáhnout (střední plamen a 2 minuty z každé strany), pak přendat do vroubkované pánve a vložit do trouby na dopečení (chci propečené, krvavé mi nechutnají).
Netuším, jak dlouho nechat v troubě, na jakou teplotu, jakou přilohu. Je to jen pokus, ale také nechci vyhodit maso za 400,- do kontejneru. Jestli máte nějaké tipy, sem s nimi. Dík