od Slonik 7. 1. 2008 13:48
Dobrá tedy:
Suroviny:
5-6 větších cibulí
5 středních rajčat
půl svazku řapíkatého celeru
cca. 1 kg bílého zelí
2 větší zelené papriky
čerstvá petrželka
na dochucení:
kari koření
sůl
pepř
libovolné bylinky
max. 1 kostka zeleninového bujonu
zelenina se nakrájí na kostičky a hodí se do velkého hrnce, zalije se vodou tak aby byla kompletně ponořená (cca. 5 litrů), osolí se, přisypou se bylinky, koření a ev. kostka bujonu a vaří se dokud zelenina nezměkne.
Jelikož se nejedná o jídlo, ale o stravovací program a proto je konzumace vázána těmito pravidly:
Polévky lze konzumovat neomezené množství (čím víc tím líp).
Je třeba vypít denně alespoň 1,5-2 litry neperlivé vody. Nesmí se pít alkohol, sycené nápoje, džusy, mléko (s výjimkami viz níže), ... povolená je neslazená káva, neslazený čaj, neperlivá voda.
1. den
Polévka činí základ celodenní stravy. K tomu je přípustné sníst až 1 kg libovolného ovoce (kromě banánů)
2. den
To samé co den první den, akorát ovoce je nahrazeno zeleninou
3. den
Opět polévka + ovoce + zelenina v celkovém množství do 1 kg (opět s výjimkou banánů)
4. den
Opět spousta polévky + povinně za den 3 banány a 1/2 litru nízkotučného mléka.
5. den
kromě alespoň dvou porcí polévky je přípustné 300 g hovězího (upraveného zcela bez tuku) případně jiného libového masa (v případě drůbeže bez kůže) a 5-6 syrových rajčat
6. den
opět polévka + maso jako předchozí den. rajčata se nahrazují listovou zeleninou (iceberg, řapíkatý celer, špenát, rukola, polníček), přípustná je i okurka, ...
7. den
další porce polévky + rýže natural + zelenina
--------------
První den ta polévka chutná, druhý den se ještě snese, třetí den ti začne lézt krkem a další dny jí budeš jíst s největším odporem. Je to ale vynikající prostředek na pročištění organismu po svátečním obžerství a kromě toho člověk i trochu zhubne (četl jsem, že až o 9 kg, nicméně na mě to má hubnoucí účinek přibližně třetinový)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!