Stránka 1 z 1

Domáci "chipsy"

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2011 20:23
od seterwohipikule
Dnes mě jen tak napadlo strčit bramboru, nakrájenou do mikrovlnky. Za chvíli byla hotová.
Ok. Teď k věci. Kdysi nám mamka pekla v troubě na pekáči brambory na jemné plátky nakrájené, s kmínek, solí, dozlatova, skoro do křupava. Vynikající, je tomu už tak 15 let.

Tak jsem to zkusil v mikrovlnce, když trouba je momentálně nefunkční.
Nakrájet na jemnějš proužky, hodit na talíř, pokapat olejem, trochu v tom poválet, osolit. Dal jsem to na nejnižší výkon, občas obracel, potom dal na vyšší výkon. Až začnou hnědnout, vydělat a podávat. Podle chuti, můžou být měkké i křupavější.

Výsledek o mnoho předčil má očekávání. Jako chuťovka k seriálu či filmu ideální.

Určitě už to někdo z vás zkoušel :)

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2011 13:33
od Roda
Existuje takovy kulaty plastovy drzacek s drazkama kam se naskladaji platky brambor a za cca 10 min jsou super bramburky -lepsi jak hospodske a zdravotni bez oleje http://www.alza.cz/lets-cook-vyroba-chipsu-d276120.htm

Re: Domáci "chipsy"

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 7. 2012 12:52
od ŽanetaPetrásková
To zní dobře a jednodušše, musím vyzkoušet! O jídlech z mikrovlnky mám vždycky pochyby, ale vyzkouším ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2013 16:16
od Roda