Ano, BMR počítá ta váha. Přesné změření této veličiny je vcelku komplikovaná záležitost a proto je hodnota velmi orientační - je vypočtená ze změřených hodnot (hmotnost/voda/svaly/tuk). Pro hrubou orientaci ovšem postačuje.
Octa bych se nebál (platí pro člověka bez žaludečních a jiných zažívacích chorob). Jednak je jablečný ocet poměrně málo kyselý (mám domácí s kyselostí pod 5%) a hlavně se ho konzumuje poměrně málo (já si dávám 2-3 polévkové lžíce do 2 dl vody). Alternativou je dávat ho do salátových dresingů, ale tam mi moc nesedí - tam já radši červený vinný nebo balsamico.
Plavání je fajn, ale jde o poněkud jednostrannou aktivitu - až bude trochu počasí vytáhnu ještě kolo a až přinese odtučňovací kůra výsledky, opráším své botičky na běhání a vyrazím do parku . Teď je to nepředstavitelné - to bych si akorát odrovnal kolena
Ale k tématu zdejšího serveru: Přišel jsem na to, že i jídla s naprosto minimálním energetickým obsahem mohou být velmi chutná. Navíc jsou zpravidla velmi jednoduchá na přípravu. V brzké době, až jich bude víc, tak je sepíšu a podělím se o ně. Vzhledem k menšímu stupni "opracování" je třeba volit pokud možno co nejkvalitnější suroviny, což maličko leze do peněz. Ty lze ale v pohodě ušetřit na alkoholu, drahých uzeninách, čokoládě a podobně