Už jste někdy jedli sojové maso?

Co je zdravé? A co není? Diskutujte také o dietách a vegetariánství

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod iva 14. 1. 2006 01:43

Čekám tady hlavně záporné reakce..... :)
Já ho občas doma dělám. Většinou ho upravuju "a la čína", ale než si ho dovolím dát na talíř, tak nejprve ho musím mít strašně dlouho namočený v marinádě a ještě ho mám nakrájený na malé kousíčky. Někdy ho dávám i do bramborovýho guláše.....
Nemáte někdo recept, jak jinak se dá ještě upravit?
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 01:57

Iva: Nač se ptát kovaříčků, když můžeš zajít ke kováři? Měl jsem k sojovému masu taky docela negativní vztah, než jsem přišel na to, že dělám něco blbě. To se stalo v okamžiku, když jsem navštívil firemní restauraci výrobce BonaVita. Recepty mají na svém webu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 14. 1. 2006 02:06

Sloník: Když já jsem chtěla nejaké prověřené recepty... nebo spíš rady, jak ještě víc to maso "zamaskovat".. :)
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Howard 14. 1. 2006 10:19

fuj
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 14. 1. 2006 10:33

Třeba vám spraví chuť tohle

Sloníku, je to to, cos myslel?
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 10:48

Ja ho mel docela casto, babicka je propagatorka zdrave vyzivy, tak ho cpala porad do vseho misto normlaniho masa :) JIst se to dalo, ale ze bych se po tom utloukl, to ne :) Daleko pozitivneji hodnotim tofu :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zelik 14. 1. 2006 11:04

Jo dřív ho jednu dobu máma vařila,ale jak to chutnalo už si moc nepamatuju=)
Zelik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod descent 14. 1. 2006 11:15

Sojove maso mame 3-4krat do mesice a je dobry :wink:
descent
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 14. 1. 2006 12:34

Parkrat jsem ho mel, ale nejak me nezaujalo..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Veolw 14. 1. 2006 20:27

Jo tak sojove maso to si necham libit :D Je fakt super ale musi se umet pripravit ... Kazdopadne ja ho pripravit neumim protoze ja jedine umim uvarit rohlik s maslem :mrgreen:
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osmacice 15. 1. 2006 15:02

já jím hlavně sojový granulát.Vtip je v tom, že se musí vařit v sojový omáčce a bujonu.Stačí 10 min.Potom ho vymačkáte přes cedník a usmažíte na pánvi a je to výborný.Takhle dělám i obalovaný řízky
osmacice
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mickaelb 15. 1. 2006 17:00

Jo mel, poprve......a naposled :twisted:
mickaelb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wormhole 15. 1. 2006 17:03

miluju soyové maso! jsem asi pošahaný but i love it!
wormhole
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wormhole 15. 1. 2006 17:05

a tofu taky miluyu
wormhole
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 17:07

Obcas ho manzelka urobi ako "cinu", ak sa na to vyleje plechovka Maggi.

http://webkucharka-maggi.centrum.sk/maggikat/clanek.phtml?id=1000000247
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 15. 1. 2006 18:09

mel jsem to jednou a vickrat uz to nechci videt..
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9 ...?
š.ť.á.p.i
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 19. 1. 2006 15:59

Doma ho neděláme ale v závodce ho mají a je to dobrý
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 22. 1. 2006 02:49

sojove maso jsem uz jedla a mam ho rada :)
iwigirl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 22. 1. 2006 19:40

Párkrát jsem to měl a teda nic moc, maso je maso... :)
MobilerxXx
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mickeye 23. 1. 2006 16:37

Samozřejmě, když byla na VŠ kolejích nouze uvařilo se sojové maso a rýže. Hlad je v takových případech opravdu nejlepší kuchař. :)
Mickeye
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 29. 1. 2006 04:57

Ze sójového granulátu, sojové omáčky, provensálských bylin, zeleninového bujónu, cibule, oleje, kečupu a hořčice jde zbastlit fakt rychlá a fakt jedlá omáčka ke špagetám.
-
adams
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 4. 2. 2006 02:53

Nemas tam zverejnenou adresu, tak ty recepty hodim primo sem:

ČÍNA a la kure
Sojové pekingské nudličky na čínu (Bona Vita), zel. vývar, sůl, pepř, chilli, sojová omáčka, 1pl solamilu, 1 vejce, olej, cibule, paprika, pórek, mražená čínská zelenina.
Uvařit sojové nudličky v zel. bujónu. Vykapat, trochu osolit, opepřit, trochu chilli a kdo má rád, tak i trochu sojové omáčky. Promíchat se solamilem (lžíce) a pak s vejcem. Rozpálit olej, na to nudličky, osmažit, přidat cibuli nakrájenou na poloviční proužky, dále na proužky nakrájenou papriku, pórek na tenká kolečka, může se přidat i čínské zelí, pytlík mražené čínské (asijské) zeleniny (lze i buráky). Podáváme s rýží.

PLNĚNÉ PAPRIKY
Omáčka: Dát vařit olej, na to cibuli, podusit, dát cukr (lžíci), bob. list, tymián, nové koření, pepř, zalít zel. vývarem, povařit, přidat rajský protlak, trošku kečupu, zahustit světlou jíškou Knorr, přecedit
Papriky: vydlabat, uvařit sójový granulát nebo kostky, které se pak rozmixují (vaříme ve vodě podle návodu na obalu), zel. bujón, vymačkat na sítku, aby to nebylo moc mokré, přidat zpola uvařenou rýži, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, osolit, přidat čubřicu (bulharské koření, není nutné), „prohňácat“, zamíchat, napevno naplnit papriky, párátkem připevnit víčka paprik a dát do omáčky na půl hodiny povařit. Příloha houskový knedlík. Muj otec, ktery je masozravec nerozeznal rozdil mezi masovou a tou moji..;-)


SMĚS NA ŠPAGETY Z TOFU
Kostka tofu natural, olej, cibule, sůl, 80 g rajského protlaku, 4 malé stroužky česneku, 2 lžíce kečupu
Velkou cibuli (či 2 menší) nakrájíme na drobno a podusíme na oleji, přidáme na drobno nastrouhané tofu, dochutíme sójovou omáčkou (minimálně) a solí. Chvíli dusíme, pak přidáme rajský protlak a protlačený česnek (podle chuti). Nakonec dochutíme kečupem. Směs použijeme na špagety, chléb nebo topinky.


SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
150g sojových kostek (BonaVita), 2 zel. bujóny, 300g kysaného zelí, česnek, kys. smetana, cibule, 1čl sladké papriky, mletý kmín, mletý pepř, sůl, olej, mouka.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme podle návodu připravené kostky, orestujeme, přidáme 1 lžičku papriky, mletý kmín, podle chuti přidáme mletý pepř a sůl. Zalijeme zel. vývarem a dusíme 15min. Přidáme kyselé zelí, 2 rozetřené stroužky česneku a krátce povaříme. Zahustíme moukou a kysanou smetanou. Podáváme s hous. knedlíky.
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod froggy 3. 3. 2006 22:22

Ano jedl, a ne jen jednou... Mňamky...
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co je to? Žabička s rootovskými právy.
froggy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 4. 3. 2006 02:14

Jim ho...a dost mi chutná...ale maso je maso
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marepa 21. 3. 2006 12:41

no ja ho teda nemusim :) .. ale kdyz se prida treba do domaci sekane.. tak to skoro nejde poznat :)
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 31. 3. 2006 13:13

parkrat som ho mal. ked sa dobre spravi, je to super. este potrebujem nejaky ten skill a knowledge :)

ked som si ho objednal v menze, poznal som som, ze to je sojove maso az ked mi to povedal kolega.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marťulka 1. 6. 2006 01:37

Sojové maso mám ráda, ale ostatní členové rodiny ne. A k sýru tofu - jaký je nejlepší? Mě asi nejvíc chutnal přírodní. Jednou jsem si koupila pikantní a ten byl fakt hnusný.....
Marťulka
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 1. 6. 2006 15:57

Marťulka: jo podle mě je taky tofu nejlepší natural... protože ho používám hlavně do pikantních omáček, kde nasákne tu chuť a ty pikantní tofu sami o sobě mi nechutnají.. pak ještě občas kupuju uzený třeba do rizota, ale jen někdy...
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 1. 6. 2006 20:24

iva píše:Sloník: Když já jsem chtěla nejaké prověřené recepty... nebo spíš rady, jak ještě víc to maso "zamaskovat".. :)>/quote]
Nejlíp ho zamaskuješ "Pravým uzeným bůčkem"
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iva 1. 6. 2006 22:31

Honza CZ: diky za radu :mrgreen:

to uz potom nemusim se delat se sojovym masem, protoze bude z jidla peclive vypreparovano a nedotceno, za to po tom bucku bude mit boule za usima... :D
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ewing 1. 6. 2006 22:37

dnes som si spravil chili con karne (alebo ako sa to pise) so sojovym masom a musim uznat, ze sa mi naozaj podarilo a fakt som si ho vychutnal. na to, ze som ho varil druhy krat v zivote som na seba naozaj hrdy :D
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 6. 2006 00:46

[quote="Marťulka";Sojové maso mám ráda, ale ostatní členové rodiny ne. A k sýru tofu - jaký je nejlepší? Mě asi nejvíc chutnal přírodní. Jednou jsem si koupila pikantní a ten byl fakt hnusný.....f/quote]

mne chutnal uzeny, to bylo fakt jak syr... :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mae-geri 11. 6. 2006 20:30

Sojove maso a ni tofu syry nemusim, sice je to asi zdrave, ale...
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 11. 6. 2006 22:31

Sojové maso zrovna nemusím, to spíš soju jako luštěninu. Tofu sýr je výborný - uzený, zeleninový, pikantní apod.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Peshi 1. 7. 2006 23:31

Sojove "maso" jsem nikdy nemel a nemam zapotrebi to nejak menit :-)
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexino 31. 8. 2006 18:27

tak především bysme si měli upřesnit pojmy. Sojové maso je nesmysl. S masem to nema ale vubec nic spolecneho a to uz od zakladu. Takze bud "soja" nebo "maso". ... a jen bych dodal, soju snesu jedine v tekutem stavu jako olej, jinak mi nesmi pres prah domu....
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 31. 8. 2006 18:31

joooojoooo, ty ses hustej. ale kebyze ti to niekto pripravi, kto to vie tak si budes libovat, ze ake super masko :D
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexino 1. 9. 2006 09:06

ewing: jiz se stalo, byl jsem jednou zakerne prekvapen od osoby, ktera opravdu varit umi a potvrzovalo to plno kamaradu... poznal sem to okamzite a po nezbytne resuscitaci a vypumpovani zaludku, ktery se navic jeste obratil naruby sem tyden do sebe lifromal steaky abych tu pachut znicil.... :-)
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 1. 9. 2006 18:24

hm...ako sa tomu hovori. paranoja, obsesia? no nieco take...ale ved nech sa paci
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jim 2. 9. 2006 15:05

...taky jsem to dříve dost často jedl...nyní už skoro ne...celkem mi to chutnalo... :)
Fabia RS Dieselpower - 274PS@578Nm - EX
BMW 335Cd Dieselpower - 340PS@707Nm
Jim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 9. 2006 09:36

Jo, sójové maso mám rád. Mamka ho umí dobře připravit.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod barmi44 30. 11. 2006 20:01

Sojove maso mi velice chutna
barmi44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skinny 2. 12. 2006 22:49

jo, sója nejni špatná ale maso je maso:P
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lamborghini 4. 1. 2007 20:21

sójové maso je výborné. Hlavně na pórku mňam
Lamborghini
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 6. 1. 2007 14:54

Lepší je Robi maso :D
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 15. 2. 2007 18:24

Párkrát už ano, zrovna minule v segedínském guláši. No maso je maso :wink:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2007 01:00

Ahoj,

jednu dobu jsem jej jedl docela často. Záleží na úpravě. Je to jak skoro se vším, když se to dobře udělá, tak se to i sní :-)
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod misko854 19. 2. 2007 19:39

sojove maso je jedno z najlepsich jedal! ja ho milujem. som totiz vegetarian :wink: ale je to fakt super. a vsetko zo soje je super :lol:
OT - tu je dobry obchod pre nas,vegetarianov http://www.bioobchod.sk/
je v auparku v bratislave,dost casto ho navstevujem a urcite ho aspon niekto pozna :D
misko854
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 19. 2. 2007 22:32

Ahoj,

pravda je .... četl jsem, že jsou lidé, kterým se sojové maso špatně tráví a tudíž to není pro každého zajímavá volba.

Já jsem s tím problém neměl. Avšak od těch dob (zhruba 7-8 let zpět-možná i déle) jsem jej nejedl a tak momentálně nevím.

Co vy ostatní na to :?:
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lamborghini 14. 3. 2007 19:47

sójové maso mému trávení vůbec nevadí
Lamborghini
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jeffe 14. 3. 2007 20:08

Ano, obcas ho jedavam, aj mi celkom chuti. Len to travenie nie je bezproblemove. Predsa len je to strukovina (CZ: lustenina). :wink:
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The_mike 15. 2. 2010 23:04

prave v segedinu ho mam radsi nez obycejne maso+taky si pamatuju za mlada ...spagety+kecup+soja a dost dobry sou sojovy rizky
All C*ntent Cop*right 1999-2010
The_mike. All r*ghts reserved.
The_mike
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radmil1020 15. 8. 2013 12:38

Nevíte jakým postupem se vyrábí sojové kostky?
Děkuji
Radmil1020
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 16. 8. 2013 00:21

http://www.bonavita.cz/seznamte-se/pouzivane-technologie.html možná lepší nečíst, stejně jako postup výroby magi, glutamátu...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků