Stránka 4 z 6

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2009 12:10
od --Tomas--
Tak na dneska jsem dostal Wüsthof Dreizack Solingen Le Cordon Bleu 23cm.
Myslel jsem že 23 cm bude trošku menší má strašně dlouhou rukojet sem zvědavý jak budu nakrajvat cibuly ale snad to bude dobrý, určitě pak napíšu skušenosti. ;)

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2010 17:56
od michee
--Tomas--: 23 cm nožem na cibuli? to bych nedala...já na cibuli používám max 14 cm dlouhý nůž, s delším bych si ublížila.

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2010 08:59
od Slonik
No s takovou skoro mačetou bych si asi taky při krájení cibule spíš uříznul ruku :D

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 23:03
od Swordman
Tescoma Azza. Japonské kované. Vhodné príslušenstvo - ocielka Dick.

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 6. 2010 19:03
od Vebloud
Mám WUSTHOF Solingen Classic 4582/16cm a je to dobré, když se pravidelně obtahuje ocílkou, tak krásně drží ostří, ale chce to dobrou ocílku a nezapomínat na to.

Kdybych si ho kupoval sám, tak si vezmu ten 20cm. 23 už by asi bylo zbytečně velký.

Nedávno nám přibyl i malý nůž Fiskars a ten je taky dobrý, akorát dost rychle ztrácí ostří a nechce se mi na něj šahat ocílkou, když vím, že Fiskars má nějáké podivné ostřičče.

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 8. 2010 10:10
od foxtrot
Z keramických nožů doporučuji Kyocera - vyborne ostri, nejsou tak krehke jako levne sunty. Jeden maly sunt jsem si koupil a ostri praska (i kdyz jsme ho pravda nesetrili).
Jde koupit diamantovy brousek, jedna z Kyocer se mi po roce trochu ztupila, ale ani tim diamantem ji nejsem moc schopen nabrousit. Brousi keramicke noze nekde v CR profesionalne? V Japonsku bych mel nabrouseni v cene noze, ale jen tak tam zase nepojedu :-)

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2010 15:52
od Slonik
Jeden kousek Kyocera jsem dostal před dvěma lety pod stromeček. Vloni jsem si pořídil za poměrně výhodnou cenu sadu nožů Ceratio. Co do kvality ostří nepozoruji významného rozdílu, Kyocera má ovšem o dost lepší ergonomii. Nůž Kyocera se mi intenzivním používáním poněkud ztupil (choval jsem se k němu dobře - krájení jen na dřevě či plastu, žádné sekání a další věci, které keramika nesnáší - jen jsem ho používal opravdu intenzivně). Zkusím napsat distributorovi, myslím, že službu broušení poskytují. Dám pak vědět.

------------------
Takže kopíruji odpověď distributora:

V rámci našich služeb zákazníkům provádíme i broušení Kyocera nožů.
Toto broušení probíhá v naší provozovně Sarajevská 8, Praha 2 a obvykle v pátek.

Cena za broušení se pohybuje takto -
** Broušení bez zjevného poškození ostří - cena 99,--Kč bez DPH
** Oprava ostří do hloubky max. 3 mm - cena 299,-- Kč bez DPH

Jestliže máte možnost nůž doručit/vyzvednout si osobně, bude cena broušení viz výše.
Jestliže nůž zašlete poštou, bude Vám zaslán zpět na dobírku, kdy k ceně broušení se počítá doběrečné ve výši 110 Kč bez DPH.

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 9. 2010 14:20
od ssamoo
Uz vyse 2 rokov pouzivame Zwilling J.A. Henckels. Su vynikajuce, ostria sa lahko s prilozenou oskou, staci ich prebrusit raz za mesiac. Vyuzivaju sa naozaj na vsetko a ku vsetkemu. Pravidelne umyvane v umyvacke. Su cenovo drahsie ale napriklad ako komplet vyjdu cenovo vyhodne, vzhladom na funkcnost a kvalitu.
Mame konkretne tento blok aj s tymito nozmi:
http://www.zwilling.com/en-WW/Product%2 ... 12633.html

Mozem len a len odporucit.

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 10. 2010 11:11
od PetrMmm
Já už nějaký ten pátek používám keramické nože Tramontina Onix.A zatim snad nejlepší keramicke nože,pořád stejně ostré,lehké a pěkně se drží.Naposledy jsem si pořídil ten to kousek www.toscada.cz/Tramontina/55/986

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2010 22:05
od Soldner
Mé srdce tíhne ke značce, která vyšla z testu 16 nožů nejlépe, jedná se o nůž značky GLOBAL japonské výroby, u nás se však bohužel téměř nedá sehnat a pokud ano, tak za nesmyslně vysoké ceny, (ostatně stejně, jako většina kvalitních nožů a celkově zboží), takže jsem zabrousil na ebay a hle, nůž global g2 vyjde na hezkých 100dolarů, sada na cca 8000 i s dopravou do ČR - podobný set u nás stojí 20000!!! Takže pod stromeček si možná nechám soupravičku nadělit a kdyžtak dám vědět, jak řežou.... :) Jako alternativu bych ovšem možná zvolil již zmiňované nože pana POKa, rukojeť ze dřeva se mi tedy moc nezdá, ale kvalitou zpracování půjde zajisté o kvalitní práci-navíc jsem slyšel, že pokud přijedete osobně, rukojeť vytvarují tak, aby seděla do vaší ruky, což se cení... :-D .

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 9. 2011 21:07
od iggi
ja lacne noze pouzivam ceske KDS :) tupia sa rychlejsie ale lahko sa brusia a su tenke, nie ako sekera :) cize lahko sa s nimi kraja a nestiepu potraviny...
a som s nimi spokojny...
Viem ze su aj lepsie noziky ale to si kupim az casom... este byvam s rodicmi :)

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 11. 2011 21:16
od MarkFX
no právě sem se chtěl zeptat...

http://www.kds.cz/

Jestli je někdo má, jestli jsou kvalitní.. Je to český výrobce, myslím že by mohly být dobré.. :)

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 11. 2011 06:57
od roxor
Ja potrebujem v kuchyni jeden spoľahlivý, univerzálny, vždy ostrý nôž - 20cm dlhá, úzka a tenká čepeľ.
Náhodne som kúpil jeden takýto a som s ním veľmi spokojný. Značka je BOR Steel, ale je to len názov distribučnej firmy. Nie výrobcu. Sám si ho brúsim ručne na dvojvrstvovom kameni na mokro, dobrúsim na osličke a na jemno na jemnozrnnej keramickej trubke.
Ostrie mi vydrží veľmi dlho, ale nie jo to super kvalitou noža, ale tým, že ho nemám hodený medzi ostatnými, ale má svoj držiak, aby sa nestupil.
DSC08225-800.jpg

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2011 21:45
od Ogopogo
Nožmi sa zaoberám už asi 5 rokov a keďže moje profesné zameranie sa točí aj okolo gastronómie, tak hlavne nožmi do kuchyne. Vyskúšal som už všeličo a myslím, že japonské nemajú súpera hlavne v krájaní ovocia a zeleniny. Nemecké sú robustnejšie a sedia mi lepšie pri krájaní mäsa. Francúzske majú tenšie rúčky a hodia sa na jemnejšiu prácu. Cenové relácie v porovnateľnej triede za 20cm chef´s sú dosť podobné - teda približný stred je niekde okolo 65 - 100 EUR. Viem ale poradiť, ak má niekto záujem, nože z nemeckej ocele "X50" /4116 Krupp/ - sú z nej nože Zwilling, Wusthof, F. Dick... za ceny 20 až 25EUR a s doživotnou zárukou. Žiadna čínska, ani iná ázijská produkcia. K ostatným príspevkom len toľko - s nožmi KDS /s vyššími radami/ sa dá krájať, s Tescomou sa krájať nedá a keramické nože nepatria do profi kuchyne, nože POK sú vraj kvalitné a verím tomu, že sú. Súčasný naj hit sú nože potiahnuté silikónom v rôznych farebných variáciách najčastešie neónových. Na materále, ktorý je pod silikónom nezáleží...

Re: Kvalitné kuchárske nože

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2011 00:00
od Kniter
Tie co otec doniesol s fabriky kedysi este za komunistov su lepsie ako tie co sa u nas daju zohnat. Rukovete na ne sme si odliali z dentakrylu. Nasi stari dedovia vedeli tavit a kalit ocel. Otec v potoku nasiel noz pred 30 rokmi a brusiar na bruske sa divil co je to za tvrdy kov, ze mu to ani bruska nebere. Tie noze sme mali este som nebol na svete. Neterba ich brusit. Staci s nim prejst po tvrdej doske na krajanie a hned je v nej hlboka ryha. Mozem nimi sekat papier ked ho chytim zvislo. Su strasne tazke na svoj objem ocele oproti inym co sa mi dostali do ruk. Mame aj nejake mensie nove kupene s talianskej ocele, lebo tie domace su vsetky velkeho typu. Tie talianske rajcinu rozpucia miesto rozrezania. Tie nase nemusim ani robit nozom tah po rajcine ale len seknut a je napoli.
Teraz sa vsetko robi na zarobok a nie kvalitu.
Vsetky kupovane alebo co som videl v obchode sa trochu ohybaju cepele. Ale tie nase aj ked su tenke tak nie. Su asi spravne zakalene. Ani krehke ani makke.
Chleba kraja ako maslo. Ten najtazsi pouzivame ako sekac na maso. Aj ked je maso slachovite, netreba na noz tlacit.