Kvalitné kuchárske nože

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Kirkwood 10. 12. 2008 14:40

Tak jeden mám doma a je fákt děsně ostrý :-D nebudu se ani pokoušet se nechtěně říznout do prstu, protože by hrozila amputece :-/ :mrgreen:
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod draza 21. 3. 2009 20:59

já sem ted koupil mamce sadu nožů od firmy CERATIO a zatím se mi s nima dělá parádně... při krájení cibule vubec nepláču což je super... Jinak na krájení masa, uzenin, ovoce a zeleniny je to paráda !!! mužu doporučit
draza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 19. 8. 2009 11:50

Potřebuju tip na nějaký slušný kuchyňský nůž do 1000 kč (nebo pokud bude v nějaký slušný sadě, tak maximálně do 2000 kč). Keramiku, potom co jsem četl na internetu, nechci. Díky.
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 8. 2009 11:01

A co nůž od Horsta Fuchse, ten rozřízne i jiný nůž a ještě zůstane ostrý :mrgreen:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lehtinen 27. 8. 2009 22:32

Co je špatnýho na keramických?
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-plode 30. 8. 2009 03:33

ahoj jsem tu novej,tak co se tyce me ja pouzivam fiskars je to dobra volba mezi cenou/vykonem mel jsem cest i se solingenem to byla jizda.jinac nesnasim kdyz nekdo mi da do ruky nuz ktery ohnete malickem a vazi sotva 50 gramu to jsou pak muka.doma mam jeste tescomu cosmo radu ale zadny zazrak. ;-)
x-plode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod --Tomas-- 24. 9. 2009 18:48

nazdárek tak jsem tady taky novej chci se zeptat chci si koupit tento nůž http://www.koridor.cz/inshop/nuz-kuchyn ... ingen.html ale chci se zeptat jestly je velký rozdíl jestly je to nuz gourmet(nekovaný) nebo classic (kovany) ten kovaný je o dost drazsi ale jestlyze je v tom neaky rozdil nasetril bych jeste neco a sel bych donej co myslíte? ;-)

podle tho co tady pisete znacka dobra ............ jinak by to byl tenhle
http://www.koridor.cz/inshop/nuz-kuchyn ... ingen.html

tak ketrej je lepsi cena/výkon má to bejt do domácnosti popřípadě když bude natolik dobrý než mám vzal bych si ho doškoly učím se kuchař-číšník je mi 15let tak prosim poradte díkec
--Tomas--
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 25. 9. 2009 22:36

Myslím, že ten základní je dost dobrý.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod --Tomas-- 26. 9. 2009 11:13

jo to je ale jakej tam ten má hlavní výhodu asi spis pokud treba drzi omnoho delel ostri atd. tak pudu do kovaného
--Tomas--
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mokus 1. 10. 2009 00:20

no, zkusil jsem amatersky par nozu treba Wüsthof nebo Bocuse, ale totalne vodvarenej jsem z nozu: http://www.japanesechefsknife.com/SPECIALS.html , zkusil jsem jen ten nejlevnejsi viz. podpis a vzdycky pred krajenim jsem ten nuz musel odprosit aby mne neporezal, coz mu slo tak dobre, ze to zacalo bolet az za notnou chvili, coz o jeho ostrosti neco svedci.... jine byly tupe driv nez jsem dokrajel recky salat.... nejradsi mam tescomu obyc. - tenky plech, nepamatuju ze bych ji za ty leta nekdy ostril.... jinak az se budu stehovat do noveho, tak si objednam sadu tech nozu z adresy....
2,0 TDI, haldex, 7DSG ..140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ..211PS pístní kroužky a ventily už cajk
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ..200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ..211PS
EX A4 Av.. torsen, 2,5 TDI, 6man ..180PS BAU
G-One, iP8, GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 10. 2009 13:22

Ty 400 a více dolarové jsou přeci jen lehce mimo mé finanční možnosti. Ale nějakých 70-80 $ za opravdu dobrý nůž - to už je jiná. Díky za tip
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 16. 10. 2009 17:50

Keramický nůž je fajn, nicméně i ten má tendenci se tupit. C s ním v žádném případě nesmíš dělat je:
- páčení
- sekání (zejména zmrzlých potravin)
- vystavování tepelným šokům
- krájení na kovu, skle či kameni
- nesmí spadnout na zem

Osobně jeden keramický nůž vlastním a jsem s ním za rok používání vcelku spokojen. Ostrost už není co bývala a proto půjde po roce na přebroušení (v US to stojí asi $5, tady necelých 200 CZK :-(

Celkově jsou fajn, ale jen s nimi si asi nevystačíš.
Vloni kolem nich byl obrovský humbuk a tak se jich hodně objevilo pod vánočními stromečky... čili tady bych viděl zdroj široké nabídky na Aukru
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 19. 10. 2009 08:58

Já si nedávno koupila obyčejný nůž od tescomy, přesněji tentp. Jsem s ním spokojená, tímto nožem nakrájím i rajčata na tenoučké plátečky (zatím je ostrý, uvidím až ho budu mít déle). Jinak doma máme ještě nějaké nože Fiskars a ty jsou také good. Popravdě si na super nože moc nepotrpím, důležitý je pro mě, aby pokrájel to, co potřebuju a hotovo. A to zatím všechny nože, co mám doma, splnily.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 10. 2009 10:31

Sauron: aha, já vlastním nůž Kyocera, což je trošku jiná cenová liga. Opravdu netuším, zda jsou nože Kyocera předražené nebo ty Smartcook šunty.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 20. 10. 2009 09:01

Tak za dvě stovky možná stojí za to vyzkoušet
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků