Skladovanie parmezánu.

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod casino 31. 8. 2014 01:53

Zdravím, rád by som sa spýtal ako skladujete parmezán.

Osobne stým mám problém.
Parmezán skladujem v malej plastovej krabičke, nie ovela väčšej ako parmezán sám.
Nádoba je pevne uzavretá, dovnútra preníka len minium vzduchu. Parmezán nieje v žiadom sáčku ani v obale. Krabička je počas celej doby v chladničke.

Môj problem je že syr vždy tak po 2-4 týždnoch chytí plesen. Neviem či je problem v skladovaní alebo len v kvalite syra.(Mám pocit že pri syre zo Šcajčiarska sa mi to nestalo, ale neviem či sa nejednalo len o náhodu)

Dakujem za rady.
Segata Sanshiro. Because even Chuck Norris had to learn from somebody
casino
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 9. 2014 09:45

Já si kupuji parmazán takříkajíc "na spotřebu". Občas mi někdo ze známých přiveze z Itálie suvenýr v podobě většího kusu - ten pak uchovávám v lednici zabalený ve voskovém papíru (nebo pečícím papíru) a alobalu.

Někdo doporučuje dát mezi voskový papír a alobal ještě papírový ubrousek, který pobere vlhkost (ten je pak třeba tak po týdnu vyměnit).

Pro krátkodobé skladování používám fresh fólii.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 9. 2014 00:07

Já mám v ledničce Gran Padano ve fólii už několik měsíců a nic mu není :hm
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 5. 9. 2014 16:09

seterwohipikule píše:Já mám v ledničce Gran Padano ve fólii už několik měsíců a nic mu není :hm
Tak nějak. Kdoví co casino skladuje a čemu říká parmezán.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 9. 2014 14:54

Teď jsem vyráběl špagety, nastrouhal jsem ho na to a chutnalo to božsky. Ten sýr sám o sobě zraje dlouho, je tvrdý stejně jako když ho taťka přivezl z Itálie. Vydrží. Je to teda fakt Grana Padano, kdoví, čemu jiní říkají parmazán.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků