Slavíme u rodičů a to tak že máme slavnostní oběd i večeři
24.12. oběd
předkrm: parmská šunka se žlutým melounem nebo Carpacio ze svíčkové s parmazánem nebo studený rostbíf
polévka: rybí polévka a hráškový krém (obojí s volitelnými krutony)
hlavní jídlo: smažený kapr, grilovaný kapr, křehké vepřové řízky, bramborový salát, teplá zelenina na másle
desert: ovocný salát
-----------
24.12. večeře
švédský stůl - studený marinovaný losos, variace domácích paštik + pomerančovo-zázvorové chutney, zeleninové špalíky (řapíkatý celer + mrkev + 2-3 druhy dipů), krevetový koktejl nebo salát Waldorf, rolky ze šunky od kosti s křenovou pěnou a ještě nějaká blbinka z avokáda, ale tu musím nejdřív vymyslet. Jo a samozřejmě sýrové prkénko
25.12. se obvykle dojídají zbytky z předchozího dne
26.12.
oběd:
žampionový krém nebo ruský boršč (podle toho na co bude nálada)
pečené masové rolády, brambory, zelenina
jablkové placičky se skořicí a zakysanou smetanou
večeře:
jako předkrm bude vzorek utopenců naložených pro Silvestrovskou akci a jako hlavní jídlo grilovaný špalek z panenky s dijonskou omáčkou a šťouchané brambory