od Gooorila 6. 6. 2007 09:39
Také se nepřikláním k mražené. Buď si nechat dovézt, nebo si ji upéci sám, když nechci nikam chodit. Osobně kašlu na nějaké prodlevy na kynutí těsta a podobně, takže prakticky zapnu troubu na max, těsto mám uděláno za cca 10 minut, nechám jej malinko vykynout, zatím si připravím česnek, cibuli, nakrájím salám, nastrouhám sýr atd. Ihned potom (dejme tomu dalších deset minut) válím těsto, protože mám již ingredience připraveny, tak do uložení do trouby je to také cca 10 minut. Pču ji tak 15 minut, takže stejně jako kdybych tam dal tu mraženou. Možnosti dát si pizzu a nespoléhat na to zda jsem nějakou koupil a je v mražáku, dát si tam co zrovna zbylo, případně na co mám chuť a lepší chuť než mražené, které jsem měl, se mi jeví jako dobře utracených 30 minut navíc.
Mimochodem, jestliže si někdo dělává pizzu, objevil jsem takový tip. Nepotírejte těsto protlakem, nebo rajčaty, ale namažte jej bulharskou pomazánkou. Napadlo mne to, když sem měl skažený protlak a vše již bylo připraveno a bylo to výborné.