Ako mate radi steak?

Jídlo a vaření je radost. Co jste jedli, co vám chutná? Pojďte si povídat

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod markie 29. 3. 2006 10:57

tak pome...ja mozem jedine well done alebo very well, aj ked pravi stamgasti si asi daju rare, ze? a co k steaku? hranolky?
markie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lehtinen 29. 3. 2006 11:11

Já bych si dal to medium :-) Jinak mám k němu rád bramoboráčky, nebo americký brambory
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 29. 3. 2006 23:29

ja rad medium....a jako priloha mi staci zelenina nebo si dam brambory plnene syrovo-cesnekovou bylinovou pastou opecene v alobalu. Hranolky apod mi rpijdou ke steakum prilis suche
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aneta.machnik 3. 5. 2006 10:52

Středně propečený s hoblikymi z bílích lanážú nebo s omáčkou s černých lanýžú. To je něco. Hmmmmmmmmmmm. :roll:
aneta.machnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod delph 3. 5. 2006 15:26

já hlavně kuřecí prsíča, než klasickej vepřák nebo telecí...
no a když už tak dobře propečené a pikantní nebo aspoň vyrazná chuť koření...
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Honza CZ 3. 5. 2006 21:30

Caddy píše:ja rad medium....a jako priloha mi staci zelenina nebo si dam brambory plnene syrovo-cesnekovou bylinovou pastou opecene v alobalu. Hranolky apod mi rpijdou ke steakum prilis suche
Ani nemusim nic psát
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 01:59

Kdyz je z kvalitniho masa tak medium rare, kdyz z ceskeho tak radeji well done (jinak to neni jedle).

Nedavno jsem objevil dokonale maso na steaky u Robertsona, detaily jsem psal tady: http://www.cuketka.cz/?p=101

jinak moje fejvirt priloha je trosku uchylacka a sice: poradna bramborova kase a omacka ze zeleneho pepre ;)
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 5. 2006 02:21

Cuketka: Nesouhlasil bych s paušalizujícím odsudkem české maso = špatné. Osobně mám taky steaky nejraději rare a pokud si dobře vybereš, tak nejsou s českým masem žádné problémy. Jen je třeba nekupovat anonymní flák masa, ale podívat se například na stáří kusu, zda je to maso z býka nebo z krávy (např. Carrefour prodává výhradně hovězí z krávy) a podobně.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod delph 17. 5. 2006 20:59

cuketka: bramborová kaše když se dobře udělá tak bezkonkurenční a ta omáčka ze zelenýho pepře? někam napiš jak se dělá zajímá mě to ;)
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 22:28

Slonik píše:Cuketka: Nesouhlasil bych s paušalizujícím odsudkem české maso = špatné. Osobně mám taky steaky nejraději rare a pokud si dobře vybereš, tak nejsou s českým masem žádné problémy. Jen je třeba nekupovat anonymní flák masa, ale podívat se například na stáří kusu, zda je to maso z býka nebo z krávy (např. Carrefour prodává výhradně hovězí z krávy) a podobně.h/quote]


jo zapomněl jsem to hodit do uvozovek, "české" znamená styl prodeje, porcování (české se neshoduje s tradičním US procováním na steaky) a naprosté opomíjení zrání masa. to vše v výsledku tvoří to, že 90% dostupného masa tady v ČR není vhodného k přípravě steaků. např. delvita dokáže i papírově kvalitní maso, stylem prodeje naprosto zabít - 1cm tenké mikro plátečky, to zkrátka není maso na steaky.

btw. maso od Robertsona je taky české ;)

pokud vás zajímá MASO, pro představu doporučuji: http://www.askthemeatman.com/
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 22:34

delph píše:cuketka: bramborová kaše když se dobře udělá tak bezkonkurenční a ta omáčka ze zelenýho pepře? někam napiš jak se dělá zajímá mě to ;)i/quote]


když se mi s tím nechce dělat tak použiju tohle: http://www.cuketka.cz/?p=16

když se mi stím chce dělat a mám v ledničce nakládaný zelený pepř, tak omáčka ze zeleného pepře = jakákoliv variace bešamelové omáčky se zeleným pepřem
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 5. 2006 06:58

cuketka píše:jo zapomněl jsem to hodit do uvozovek, "české" znamená styl prodeje, porcování .... /quote]


Tak to jo. Máš pravdu, že v marketech porcované maso je často nepoužitelné. I tak ale existují světlé výjimky. Já si kupuji biohovězí (taky se musí vybírat) a nebo si nechám upíznout kus u osvědčeného řezníka.
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cuketka 18. 5. 2006 11:37

Jo nejlepší možná cesta je asi přes známéhoa ověřeného řezníka, který je možná schopne maso na steak ukrojit. Ale schválně zkuste si zajít k českému řezníkovi a zahlásit: 2x sirloin steak, 1x ribeye a 1x t-bone. Myslím že vás tak leda nakopne do zadku ;)))

Jo stím biohovězím jsem se naposledy vypekl. Biohovězí je už o něco lepší, ale minule jsem se vypekl, a koupil narychlo "maso na minutku", nakrájené na "steaky" - bylo to maso z jalovice, ještě to snad byla kýta, no OMG :/

Další faktor proč to prostě s "českým" masem na steaky nejde, je to, že se neodlišují stupně kvality podle "prorostlosti" (marbling):

http://www.ams.usda.gov/kidsweb/meatgra ... atgame.htm

Tohle jde ve vsýledku taky strašně moc poznat. O kvalitě Choice nebo Prime si můžeme nechat zdát. Něky to není ani ten Select....

Prostě tady to je o guláších, roštěnkách, řízcích apod. tomu je přizpůsobeno chov, bourání, skladování, procování, prodej. Pokud to tedy se steaky myslíte vážně, doporučuji specializovaná řeznictví nebo takové ty hotově zabalené steaky z dovozu.
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuzmo 26. 9. 2006 11:17

stredne prepeceny diabolsky steak :) vela feferoniek a k tomu opekane zemiaky
kuzmo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 26. 9. 2006 12:46

kuzmo: koukam, ze feferonky a chilli jsou Tvi kamaradi :)))) No ja si taky rad dam, to zase jo :)))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ares952 30. 9. 2006 12:35

radeji well done, nicmene vcera sem si dal steak v jedne restauraci a zpaomel sem rict, ze chci propeceny a oni mi ho udelali cca skoro medium (skoro ve smyslu neco mezi krvavy a medium) a byl fakt dobrej a nic mi z toho neni :D
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 10. 2006 13:08

Já nejradši krvavý. Jenže v restauracích se dost často stává, že za krvavý považují to co je ve skutečnosti medium :-(
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Skinny 1. 10. 2006 16:16

já bych krvavý nepozřel, musí být když už tak propečený až na kost
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 10. 2006 04:23

Skinny: Tam kde podniku opravdu věřím (obvykle proto, že mám informace ze zákulisí ;-) ), tak si nebojím říct o opravdu krvavý, tedy tak maximálně 30 sekund z každé strany.

Jo, hovoříme tedy o hovězím ....? ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Skinny 2. 10. 2006 08:35

a jak to vlastně chutná? 30 sekund z každé strany to musí být opravdu krvavý
já ho nikdy nejedl ale viděl jsem to a to mi stačilo
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucrecia 22. 10. 2006 12:10

A jak dlouho se dela medium?Nikdy jsem steaky nedelala,ale chystam se na to....muzete mi nekdo poradit?
Lucrecia
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod game_over 24. 10. 2006 16:13

Skinny píše:a jak to vlastně chutná? 30 sekund z každé strany to musí být opravdu krvavý
já ho nikdy nejedl ale viděl jsem to a to mi stačiloi/quote]
a jak to chutná ??? výtečně :D
game_over
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 27. 10. 2006 20:25

trošku víc než medium :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucrecia 29. 10. 2006 21:43

asi blba otazka,ale z ceho se dela dobry steak?Chci to vyzkouset,tak abych mela vhodne maso....
Lucrecia
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 29. 10. 2006 22:16

Hovězí panenka ještě nikdy nikomu neuškodila :)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucrecia 30. 10. 2006 17:30

hm,panenka...to je mi jasne,ale byla by mozna i nejaka levnejsi varianta?
Lucrecia
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 30. 10. 2006 18:26

Určitě by byla, ale nebude to potom už taková dobrota. Zkuste jiné hovězí s podobnou strukturou, které se dá nakrájet na tlusté plátky.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucrecia 31. 10. 2006 16:41

hm a to je napriklad co....?
Lucrecia
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 10. 3. 2007 16:56

Například roštěnka je dobrá, ale když je nouze tak se dá i obyčejné zadní, ale to není ono. Nejlepší je svíčková (taky nejdražší)

Já osobně preferuji něco mezi rare a medium, ale spíš medium. Nejlépe s nějákým pepřem a to pokud možno kombinace více najednou, ale když není kombinace, tak zelený to jistí.

Jako přílohu nějáké ty pečené brambory, případně americké.
Naposledy upravil Vebloud dne 19. 7. 2007 14:18, celkově upraveno 1
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 12. 3. 2007 03:40

na 2/5
2,0 TDI, haldex, 7DSG ..140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ..211PS pístní kroužky a ventily už cajk
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ..200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ..211PS
EX A4 Av.. torsen, 2,5 TDI, 6man ..180PS BAU
G-One, iP8, GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michael Klima 29. 9. 2007 18:17

Nemohu jinak, než přijít také s moji troškou do mlýna.

V celé té diskusi jde o maso, lépe řečeno o steaky a jejich přípravu.

Po čtyřiceti letech práce s masem na západě, zejména v Americe a v Austrálii, a po téměř 60 letech zkušeností návštěvníka všemožných restaurací a steakhousů téměř po celém světě, si dovoluji říci, že se považuji za odborníka jak v přípravě steaků, tak v jejich konzumaci.

V zásadě máte ale všichni pravdu podle toho co považujete za dobré maso, dobrý steak a jeho správné dohotovení.

Mluvíme-li o hovězích steacích (protože steaky mohou být i vepřové, telecí, skopové, drůbeží i rybí), tak dobrý steak předpokládá maso z dobrého plemene, správně krmeného dobytka, odborně bourané, dobře odleželé (aged) a rozdělené do někým stanovených kvalitativních tříd.

Dále maso na steky musí být dobře mramorované (marbled), a ty steaky musí být profesionálně nakrájené (carved). Osvědčený řezník mnohdy nestačí. V Americe steaky nekrájejí řezníci, ale tak zvaní meat packers, ale co ti pitomí Američané už vědí o steacích.

Nakrájené steaky musí mít požadovanou váhu, sílu, tvar a podle specifikace nebo preference s kostí nebo bez kosti protože to je rozhodující jak pro jejich přípravu tak i pro jejich chuť.

Způsob jejich přípravy také ovlivňuje jejich chuť a vzhled. Jinou chuť a vzled bude mít steak grilovaný na pánvi nebo na gridlu a jinou bude mít na grilu.

Steak dělaný v alobalu, také zvaný „en papilote“, není vlastně již steak v tom pravém slova smyslu, protože ten steak se v tom obalu dusí.

Tu mřížku které se anglicky říká grid na gridlu nedocílíte, ale to nakonec moc lidem ani nevadí.

Rozhodující je stupeň vnitřní teploty steaku který se označuje jako rare, medium rare, medium, medium wll a well done.

Toto je ale jen velice nepřesné a podle mě naivní rozdělení protože se zatím nikdo neopovážil stanovit jaké teploty na škále Celsia toto představuje jako například u pečení velkých kusů masa.

To čemu jeden člověk říká medium rare (středně propečený), může pro druhého být příliš propečený (medium well) a pro druhého nedostatečně propečený.

Prostě stek musí být „done well“, což znamená „dobře udělaný“, ale nesmíme to zaměňovat s označením steaku „well done“, což je dobře propečený.

Jedno z mých hesel je: „DEJTE LIDEM TO CO CHTĚJÍ“, a když si některý host objedná steak z nějakého vysoce kvalitního masa well done, tak bych mu ho sice udělal, ale v mých očích by ztratil právo být označován jako host.
Jedno z hesel v pohostinství je, že host má vždycky pravdu, ale já jsem to změnil na to, že host má vždycky pravdu, pokud je host.

Když někdo má rád maso udělané well done, neboli dobře propečené, tak si má dát svíčkou, sekanou nebo nějakou podobnou pečeni.
Pokud se týká přílohy, tak v Americe jsou tak zvaní Strictly steak and baked potato men, kteří jsou považováni za znalce steaků, kteří by ku steaku nic jiného než pečenou bramboru nejedli.
Tím se ale myslí ta pravá americká pečená brambora kterou se vám ale v Česku nikdy nepodaří udělat leda že byste si dovezly ty typické Idaho baking potatoes.

Pokud se týká kořenění steaků, tak tito američtí znalci steaků by si svůj steak nenechali nějakým kořením nebo omáčkou pokazit.
To ale mluvím o americkém mase.

Nicméně v česku, kde ať se to někomu líbí nebo ne, to maso není ještě zdaleka tak kvalitní jak si Češi namlouvají, a kde bez omáčky někteří lidé nemohou žít to nelamte přes koleno. Dejte jim to co chtějí neboli steaky v omáčce jako je například steak na zeleném pepři, Sviss steak (roštěná), apod.

No, toto je ale jen několik málo připomínek. Já jsem hned po Sametové revoluci, kdy jsem byl ještě mezi slepými jednookým králem toho do českých odborných napsal více než bylo tehdy potřeba, jak jsem se přesvědčil, tak to nepadalo na úrodnou půdu.

Pokud se ale chcete dočíst o mém názoru na steky, a pokud nejste odborníci, protože pro odborníky již nic nepíši, tak se můžete podívat na mé stránky http://www.hostovka.cz kde jsem nejenom napsal něco o stecích ale kde se dozvíte o mém konceptu Steakgrill©.
Michael Klima
Michael Klima
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fl.89novy 29. 9. 2007 23:05

Pane Klima, moc pekne napsano, jak je videt jste ODBORNIK a ja si ODBORNIKU velice vazim, at delaji cokoli, hlavne kdyz delaji svoji praci radi , rozumi ji a jednoho dne se mohou podivat zpet a byt hrdi na to co v zivote ve svem oboru dokazali. Jeste jednou dekuji a byl bych rad kdyz by jste sem obcas neco napsal a myslim ze nejenom ja, i kdyz POZOR, mozna Vas tady zacnou nekteri jedinci napadat pokud napisete ze v Cesku neco nevedi, neznaji nebo nemaji....
Proud To Be An American
Fl.89novy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 30. 9. 2007 00:58

Tak tomu rikam opravdu prispevek na urovni. Dobre napsano, vysoka informacni hodnota... a i cele ty stranky jsou velice inspirativni. Dekujeme a tesime se na dalsi :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aneta.machnik 22. 10. 2007 22:53

Steaky mám ráda. Takový steak z Agentinského býka nebo prorostlí steak s Japonského býka je jedna báseň. Ještě k tomu posypaný nastrouhynám bílím lanýžem nebo politý omáčkou z černého lanáže, pepřovou omáčkou či omáčkou jinou. To je lahoda. K tomu Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem nebo Basmati ríže. Mňam, mňam.
aneta.machnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rambo 23. 10. 2007 17:45

Podle toho kde a jak. Měl by být dobře šťavnatý a v žádném případě nesmí být suchý. Grilovaný by měl být více kořeněný a před tím naložený v pivu a s cibulou
Rolničky prdlačky Batman je pako. Po hlavě spad do hnoje *****í mu sako.
Rambo
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 24. 10. 2007 00:01

no hovezi na 2/5, veprovej spis propecenej, jehneci se mi povedl vzdy propict a pak byl tvrdej, kureci propecenej, kruti skoropropecenej a dal uz ted nevim :P
2,0 TDI, haldex, 7DSG ..140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ..211PS pístní kroužky a ventily už cajk
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ..200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ..211PS
EX A4 Av.. torsen, 2,5 TDI, 6man ..180PS BAU
G-One, iP8, GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod akroj 24. 4. 2008 16:07

Tak ten můj musí ještě potichu zabučet, když se do něj zaříznu. Velmi krvavý - raw. Když je maso kvalitní, je to fakt super. Nejlepší v Praze je pro mne zatím pořád Ambiente v Mánesově ulici na Vinohradech. Tam to s masem umí... :)
akroj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 9. 2009 10:53

Mám rád rare. Hranolky bych si k tomu nedal, to je barbarství :)
Dávám si k tomu americké brambory s nějakým kořením potřené rozetřeným česnekem
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anmara 28. 9. 2009 22:24

medium
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jirst 20. 11. 2012 15:22

Jen hovezi a to ve variantach medium a well done 8-)
jirst
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 22. 11. 2012 02:31

Well done je do koše :mrgreen:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MTabulka 2. 4. 2013 13:56

Medium s papřovkou. :-) Miluju. Ale maso musí být pořádně vystařené, ne z české krávy, nebo býka, řezníci to neumí. Maso koupit v makru a koukat po nějaké jižní americe.
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 4. 2013 02:30

I české maso je vynikající. Z jižní Ameriky mám taky rád, zrovna včera jsem měl. Jen maso, rare, k tomu nějaká grilovaná zelenina a sweet chilli omáčka. Zbožňuju tu kombinaci s omáčkou.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 21. 9. 2013 22:53

Prý je chuťově nejvýraznější pětiletá kráva po teleti, maso je krásně protučněný a nejchutnější. Jinak mám rád krásně růžový...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Makec 22. 10. 2013 06:27

dávám si medium, raw jsem ještě nezkusila, ale možná časem najdu odvahu :)
Makec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod silver22 4. 11. 2013 14:06

Já jsem už měla i raw a celkem mi to chutnalo. Je pravda, že jsem si ho neodvážila udělat sama.
silver22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 25. 3. 2017 00:23

Tak přátelé, vykopávám tohle téma z jednoho úžasného důvodu. Za ty léta, co jsem tu nebyl, jsem se naučil dělat luxusní bifteky tzv. reverzem. Tj. Maso se nejprve tepelně zpracuje do hloubky při přesně dané teplotě podle požadavku na stupeň propečení a na závěr se zprudka ogriluje cca 45 vteřin z každé strany. Některé zdroje tento styl nepřesně nazývají vařením ve vakuu. Takto z libovolné flákoty libovolné velikosti stvoříte křehkou šťavnatou voňavou labužnickou lahůdku. Labužnický orgasmus. Je to navíc tak jednoduché, že to zvládne úplně každý. Jak to jednou ochutnáte, již nikdy nebudete chtít jiný styl úpravy...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 12. 7. 2017 19:35

hele a neutece z toho stava? Vzdycky se uvadelo, ze prave napred osmahnout, aby se maso zatahlo :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 1. 8. 2017 02:01

:love: neuteče a pokud něco jo, tak jí dáš do omáčky...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janculo 1. 7. 2018 22:13

Rozhodne medium, stredne prepečený je najlepší...
janculo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alenkaaa 14. 7. 2018 11:22

Ahojte, ja steaky obľubujem, najradšej ale mám hovädzí ktorý si vlastnoručne doma pripravím. :love:
Alenkaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Huclik 31. 7. 2018 10:39

Nejraději mám t-bone steak, jen tak hodit na gril a až na talíři jen osolit a opepřit. To je gurmánský porno pro mě!
Huclik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krejci 7. 8. 2018 09:40

Propečený
krejci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod linda78 18. 9. 2018 09:32

Davam si medium... vyjimecene propeceny.
Ocekavala bych, ze pri objednani burgeru se zeptaji, jak ho clovek chce... ale popravde se s tim moc casto nepotkavam.
linda78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanaNov 30. 1. 2019 08:00

Za mě je nejlepší medium, ale nenašla jsem moc restaurací, kde by steak udělali vážně tak, jak chci. Co se týče hranolků, tak moc nemusím ty klasický ze supermarketu. Nemusí být rovnou domácí, ale alespoň nějaký silnější nebo tak :D
JanaNov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goozling 25. 6. 2019 09:32

cuketka píše:Jo nejlepší možná cesta je asi přes známéhoa ověřeného řezníka, který je možná schopne maso na steak ukrojit. Ale schválně zkuste si zajít k českému řezníkovi a zahlásit: 2x sirloin steak, 1x ribeye a 1x t-bone. Myslím že vás tak leda nakopne do zadku ;)))

Jo stím biohovězím jsem se naposledy vypekl. Biohovězí je už o něco lepší, ale minule jsem se vypekl, a koupil narychlo "maso na minutku", nakrájené na "steaky" - bylo to maso z jalovice, ještě to snad byla kýta, no OMG :/

Další faktor proč to prostě s "českým" masem na steaky nejde, je to, že se neodlišují stupně kvality podle "prorostlosti" (marbling):

https://www.mangazuki.online/manga-genre/adult-manga/

Tohle jde ve vsýledku taky strašně moc poznat. O kvalitě Choice nebo Prime si můžeme nechat zdát. Něky to není ani ten Select....

Prostě tady to je o guláších, roštěnkách, řízcích apod. tomu je přizpůsobeno chov, bourání, skladování, procování, prodej. Pokud to tedy se steaky myslíte vážně, doporučuji specializovaná řeznictví nebo takové ty hotově zabalené steaky z dovozu.


stredne prepeceny diabolsky steak :) vela feferoniek a k tomu opekane zemiaky
Goozling
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goozling 1. 7. 2019 10:53

Za mě je nejlepší medium, ale nenašla jsem moc restaurací, kde by steak udělali vážně tak, jak chci. Co se time týče hranolků, tak moc nemusím ty klasický ze supermarketu. Nemusí být rovnou domácí, ale alespoň nějaký silnější nebo tak
Goozling
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků