od Slonik 15. 1. 2006 00:15
Jako štědrovečerní večeři dělám švédský stůl. Z technicko-organizačních důvodů máme to co se obvykle jí na štědrý večer již k obědu, takže oběd, co měl být večeří:
Předkrm: Parmská šunka se žlutým melounem podávaná na variaci listů (polníček, dubový list, rukola, iceberg ...)
Polévka: Rybí s osmaženou houskou, Hráškový krém s osmaženou houskou
Hlavní chod: Smažený kapr, grilovaný kapr, kapr v kořeněném těstíčku, křehký smažený řízek, k tomu bramborový salát s majonézou, listové saláty
Moučník: Ovocný salát
Nápoje: Rýnský ryzlink 1989, Mojito, Cuba Libre, voda
------------------------
a večeře:
Švédský stůl - marinovaný losos, šunka od kosti s křenovou pěnou, carpacio z uzeného lososa, krevetový koktejl, vejce plněná sardelkovou pěnou, olivy, míchaný zeleninový salát.
Dezert: Opilý banán
Nápoje: Svatovavřinecké 2003 (výběr z hroznů), voda a ještě nějaké bílé víno, které si už nepamatuju.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!