Domácí sýr Tartare

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Šéfkuchař 12. 1. 2006 21:57

Docela rád jsem snídával sýr Tartare, nejraději pepřový. Moc mi chutná, jen jeho cena je poněkud vysoká (cca. 15,- za 80g kelímek). To mě přivedlo na myšlenku zkusit nějakou levnější stejně chutnou náhradu. Po troše experimentování jsem přišel na tohle:

1/2 vaničky tučného tvarohu
1 lžíce másla nebo Ramy
sůl
lžička zakysané smetany
čestrvě mletý černý pepř

Je to velmi jednoduché - tvaroh a rozměklé máslo se vyšlehají do hladké hmoty, zjemní se smetanou, lehce osolí, vmíchá se pepř (část mletá jemně, část hrubě) ... no a je hotovo. Pokud "tartare" chutná moc tvarohově, postačí přidat trošku másla nebo smetany, pokud je hmota příliš řídká, nezbývá než přidat trochu tvarohu.

Jako nejvhodnější tvaroh se mi osvědčil výrobek firmy Madeta (ve vaničce - kostkový tvaroh je příliš suchý).

Výsledek je velmi podobný až nerozeznatelný od originálu, cena je zhruba poloviční (150 g za cca. 12,- Kč)

(příspěvek z Pauza.cz, autor Slonik)
Šéfkuchař
Návštěvník

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků