Nejoblibenejsi polevka?

Polévka je základ. Umíte uvařit bouillabaissu?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod ŠARA 4. 5. 2012 11:31

Taková držková božská
ŠARA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 7. 5. 2012 08:43

Já myslel, že se jmenuje jinak.

Moje současná nej je kuřecí po thajsku.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Boublas 18. 8. 2012 15:00

dneska jsem uvařil dýňovou polévku a musím říct, že byla skvělá. Bál jsem se, že mě nebude chutnat, ale super. 8-)
http://databazereceptu.org/?page=recepty/rcpt_profil_enter&idrecept=1345286087#xmenu
Boublas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 24. 8. 2012 12:23

Hrachovka a česnečka :)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rudolfek 27. 8. 2012 18:34

Pravej Boršč, anebo hutne marocke, peruanske a zakavkazske polevky.. Z našich babiččina slepičí..
rudolfek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Makec 29. 9. 2013 11:27

Jakýkoliv vývar, a když je navíc s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky, tak už to nemůže být ani lepší.
Makec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 9. 2013 11:42

Teď u mě vede taky vývar, na podzim/zimu úplně ideální.
Nejraději hodně silný, bez nudlí a s játrovýma nebo drožďovýma knedlíčkama.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 29. 9. 2013 19:57

miluju rybí polívčičky...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 10. 2013 21:49

Ty já zase nemusím třeba
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod silver22 4. 11. 2013 13:51

rybí ne ale teď je čas na takový dobrý kuřecí vývar. mňam. Podle mého je polévka základ.
silver22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 13. 6. 2014 08:10

U mě záleží na ročním období a náladě.

na jaře jím hodně kuřecí vývar se zeleninou, bylinkami a podobně
v květnu si neodpustím chřestovou polévku
uprostřed léta mám nejradši italskou rajčatovou polévku
na sklonku léta až na podzim mě baví houbová polévka nebo bramboračka
jak se ochlazuje, tak si neodpustím dýňovou polévku
a v zimě nedám dopustit na hutnější gulášovku, drštkovku nebo třeba zelňačku s klobásou
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 15. 7. 2014 19:28

Kniter píše:drzkova chuti a ***** ako pokazene maso a mam neprijemny pocit ako by som jedol slizke chapadlo z chobotnice posiate prisavkami.
trent píše:Tak asi záleží, jak ji kdo dělá a je fakt, že závodní a školní jídelny nejednoho odnaučili jíst některá dobrá jídla.


Dnes som mal drzkovu v inej restauracii ako predtym a celkom ina chut. Ovela lepsia. Najprv som sa bal, ze bude odporna. Ziadne skazene maso. Ale aj tak mi tie vnutornosti moc nechutia.
V tej prvej ho asi nepremyvaju.

Ta predchadzajuca restaurcia asi dodava maso z mesiarstva, ktore sa nepreda. Rozne slachy a mastne zbytky. Asi maju kuchara co varil na vojne, ked pozna triky, aby host hned nezomrel. Horsie ako v polnej kuchyni.
Vsetky polievky nesu na stol totalne vriace. Strasne vela octu vo vsetkom aj v segedinskom aj inom. Polievky len voda a akasi umela zmes korenia. Ziadne cerstve bylinky a cerstve vyvary v nej. K masu denne kysla tvrda starsia calamada, alebo surova kapusta husto poliata olejom. Pravidelne Pprihorene zemiaky. Ziadna cerstva zelenina.
Zemlovka plna vody a navrchu tvrda supka.
Chodi tam coraz menej ludi. U nas v praci tam uz skoro nikto nechodi.

V druhej restaurcii, nech si dam hociaku polievku vsetky su dobre.
Kolega si vsimol, ze uz ani negrgam poobede.
Kedze majitelovi restauracie klesol pocet stravnikov, setri na surovinach a tym padom chodi este menej ludi.
Druha restaurcia, ma tu istu cenu a obed perfektny. Restika plna ludi.

Ten vysuseny zafarbeny chleba k polievke v prvej restike si mozu nechat. Aj uchytanu flasu s mineralkou s ktorej si mam naliat.
V druhej davaju chleba len pri urcitej polievke.
A napoj si musim dokupit.

A najviac ma nahneva, ked sa servirka spyta, ci chcem polievku co bola vcera.
Aj borsc sa mi v tej prvej restike znechutil. V tej druhej som ho este nemal.
Hribove polievky sa mi tiez znechutili. Casto ich davali do polievky aj do omacok k tvrdemu masu a rozvarenej ryzi. Neviem co tam davaju za konzervy sampionov. V druhej restike tiez hriby v polievke, ktorych som sa bal a chutila ako domaca z dubakov. Perfektne.

Aj Ciernohorsky rezen v prvej restike tenucky platok tvrdeho vysuseneho masa s hrubou vrstvou obaleneho cesta
a v druhej restike hruby kus makkeho masa.

V prvej restike som dost casto nechaval cast polievky aj cast druheho jedla a v druhej restike davaju rovnake porcie, ale niekedy by som si vypytal aj duplu.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Twisster 17. 7. 2014 22:18

A kolko sme ťa všetci prehovárali aby si šiel s nami do tej druhej reštiky a ty si nechcel. Sme ti to už dávno hovorily že tam lepšie varia a ty si stale chodil na tie s....y.
Twisster
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tortuga 29. 8. 2014 15:49

Miluju kulajdu, zelňačku, česnekový a hráškový krém a teď v poslední době i dýňovou...
Tortuga
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 8. 6. 2015 19:00

Tak znovu zmena. Restauracia, kde sme zacali chodit na lepsie polievky a ine jedla zmenila majitela, zdrazelo denne menu , zmensili sa porcie a zhorsila kvalita, gulas bol tvrdy. K tomu za doplatok kolu (9 lyzic cukru a bublinky co skrabu na hrdlo)
Novy majitel nechce zavodne stravovanie. Minie sa kopec surovin, kuchar nestiha, kvoli robotnikom odchadzaju draho platiaci hostia a robotnici, tam nechavaju iba gastrolistok. Mohli to tam aspon vyvesit - Zavodne stravovanie zrusene!!!

Nastastie sme objavili dobre zavodne stravovanie za gastro listok.
4 druhy vzorky jedla a polievky su za vitrinkou, aby som si mohol lahsie vybrat. Nevyberam macku vo vreci a obsluzeny som okamzite s tackou ako na vojne, s tych varnych nadrzi. Vidim ako mi to nakladaju .Jedla super, polievka vo velkom plytkom taniery, kde aj ked je horuca rychlejsie vychladne a nemusim ju jest vriacu.
Voda s citronom, alebo matou, alebo kava je tam zadarmo. K polievkam aj chlieb zdarma.
Free wifi a aktualne denne menu na internete ako v druhej restike samozrejme. V druhej restike si ale s aktualizaciou denneho menu na dalsi tyzden moc tazku hlavu nerobia.

V prvej restike podavali vriace (ze som sa opalil), takmer vsetky po octe kysle polievky, zampionovu (asi z konzervy nepremyte asi aj stym nalevom.
Kapustove, neboli kysle od tlacenej sudovej kapusty, ale asi od octu.
Vriace, aby som asi pomaly jedol a kuchar stihal robit druhe. Kolega uz ma zjedene druhe, a mne este doniesla len polievku. Proste pomale.

V druhej restike same huste polevky, tiez nic moc. Naviac sa dlho cakalo, ked nam najprv doniesli kofolu alebo nealko pivo za doplatok, a potom sa cakalo na zaplatenie. Obed som kvoli tomu nestihol za 30 minut, co mame v robote pauzu.

V tej najnovsej, casto moj hovadzi vyvar. Mnam. Ked je aj ina, tiez maju obcas aj vyvar.

Po dlhom case stravovania sa v roznych restikach hodnotim polievky mam rad akekolvek, ale ich musi vediet kuchar spravit. Aj demikat mam rad. Kedysi som si myslel, ze niektore mi nechutia, ale boli len zle spravene.

Jeden kolega v praci co chodi stale do tej predrazenej restiky mi hovori, ze tam mam chodit aj ja, ze od huby si nemam trhat jedlo.
Dakujem pekne. Priplacat denne 1,5e za 20 minut casu naviac, cakat nervozne, kedy mi konecne donesu na stol ak uz mam vobec objednane a dufat, ze mi nedonesie jedlo urcene inemu. A pritom kvalita je horsia. On tam ale chodi zo zvyku.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků