Jakou značku a typ kombinované chladničky s mrazákem dole?

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod MgX 16. 9. 2009 18:52

polda ta položka se netýkala situace, kdy je do ledničky/mrazáku vkládán zásadně velký nový/čerstvý obsah. Prostě to mělo být takové běžné - koupím kuře - šup s ním do mrazáku. Koupím jogurty, sýr, mléko ... šup s tím do ledničky....alespoň tak jsem onu položku já pochopil.

Ano elektronika je zásadním problémem - většina problémů vzniká právě díky ní. Jenže moderní výrobky, povětšinou, elektronickou část mají - tudíž, bohužel.
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 10. 2009 08:09

Tak jsem našim vybral - GORENJE: RK 6285 W např.: http://www.levneelektro.com/p96-lednick ... -soft-line
Vyhrál vnitřní objem vs vnější rozměry a 5tiletá záruka za 500,- příplatek. Horší je to variabilitou polic, pokud chcete polici přendat (vyndat), musíte dveře hodně otevřít, o cca 160° a to v kuchyni není možné, protože stojí skoro v rohu. Lednice se vyrábí několik desítek let a takovou maličkost u Gorenje nevyřešili !!!!
My máme doma Ardo už asi 10 let a tam jsou v bocích jen koliky (né lišty po celé délce boků do kterých se police zasunují) z kolíku se police vysadí a buď přemístí jinam nebo úplně vyndá (to když v létě chladíme velké melouny :-D ) a otevřít stačí o asi 95°.
U té Gorenje musí být regulátor až na stupni 5 (ze 7), aby bylo v mrazáku -18°C, což se mi zdá docela dost, v kuchyni je asi 20°C a to lednice stojí u chladné dlaždičkové stěny, ještě musím změřit, kolik °C je v chladničce. Někde jsem četl, že by tam mělo být od 4°C do 8°C.
Na druhou stranu je docela tichá.
Jaké teploty máte v kombinovaných ledničkách, Vy?
Pokud chci aby bylo v mrazáku klasických -18°C, tak tuto teplotu nastavím přes regulátor co je v chladničce, ale teplotu v chladničce již ovlivnit nemohu.
O víkendu jedeme k našim, tak to změřim.
anonymni

Odeslat příspěvekod michee 2. 10. 2009 15:08

My máme v ledničce nastaveno +6 °C a v mrazáku tuším -22 °C, nevím jestli je to akorát nebo ne. Možností nastavení teplot je dost, akorát lednička jede jen když jede i mrazák, ale to není zásadní problém.
Jinak lednice je jakási kombi od Ariston - vestavná a extrémně prťavá. Z toho vyplývá můj dotaz - jsou všechny vestavné lednice tak málo hluboké a úzké? Skříň na lednici je velká jako "kráva" a lednička a mrazáček fakt "pidi", skoro nic se nám tam nevejde, což mě dosti limituje. Nemůžu uvařit víc jídla a zbytek šupnout vesele do mrazáku či lednice.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2009 20:26

michee optimální teplota nastavená v chladničce by měla být 3°C. Je třeba si uvědomit, že když ji nastavím, jsou i poličky, kde je tato vyšší. Proto se potraviny mají skládat do lednice, podle teploty, které jsou na jednotlivých policích. Většinou dole je teplota nižší, kdežto nahoře vyšší. Tudíž dolů dávám uvařené jídlo, nahoru jogurty, máslo, sýr ..

Mrazák má mít -18°C a míň - teplota kolem -21°C je IMHO ideál.

weber někteří výrobci pouhé přendání police řeší i elegantním způsobem, kdy tuto není třeba z lednice vydělávat. Pouze ji nadzvedneš, lehce vysuneš a přesuneš na jinou pozici. Samozřejmě ... pakliže je nutné polici vyndat, v hodně lednicích musíš dveře „rozglábit“ až to hezké není.
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2009 20:36

Takže ... své peripetie s ledničkou jsem završil koupí Liebherr CP 3523-21-kombinované ledničky s mrazákem. Jedinou nevýhodou, kterou jsem znal ještě než jsem zaplatil - byl pouze třízásuvkový mrazák. Bohužel z mnou akceptovatelných výrobků, žádný v příslušné cenové hladině a rozměrech, nemá čtyři zásuvky v mrazáku, na které jsem zvyklý :-/
A tak jsem šel cestou .... když nebude stačit mrazák v Liebherr, budu muset dokoupit nějaký malý, třízásuvkový.... ale to je na další povídání.

Designově je lednice střídmá, řekl bych nadčasová. Z jejího vzhledu neplyne ani přílišná „modernita“, ani konzervativnost. Police, jak jsem již trochu naznačil výše, se dají dobře přendat. Vyndání je - bohužel, spojeno s potřebou otevřít dveře opravdu dokořán.

Část chladničky je standardně samoodmrazovací, mrazničku musíte „defrostovat“ sami.

Stroj je osazen jedním kompresorem, avšak dvěma termostaty. Jeho „mrazící výkon“ je ve třídě - 12kg/24h. Zajímavostí je klimatická třída SN-T .... rozsah provozních teplot od 10°C do 43°C!

Po otevření dveří chladničky je vidět malý displej s pár led diodami. Zde můžeme nastavit teplotu pro chladničku/mrazničku. Kolem displeje je několik ovládacích tlačítek. Dvě, právě pro nastavení teploty, další pro zrušení „alarmu“, při vysoké teplotě v mrazáku, ON/Off pro chladničku, ON/Off pro mrazničku a také zapínání ventilátoru v chladničce. Toto, jak popisuje výrobce, je výhodné v případě velkého množství potravin, které chceme zchladit a dáváme je do ledničky, či za velkých letních veder ... kdy chceme, aby teplota v lednici byla více konstantní.

Pakliže se aktivuje ventilátor - do jisté míry zrušíme rozdílnost teplot na jednotlivých policích.

Další, případné, informace doplním - stroj zatím není v provozu ... odpočívá po přepravě :-D

Doufám, že po zapojení vydrží bezproblémově fungovat řadu dlouhých let (čti - deset je málo :-D )
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 10. 2009 15:29

Já myslím, že pokud nebudeš mít smůlu na kus, tak Liebherr je dostatečnou zárukou dlouhé trvanlivosti a spokojenosti. Navíc zírám jak je úsporná. Je dobře, že jsi slevil z přísného požadavku na cenu (chtěl jsi do 13,5k), už jen na úspoře energie se ti rozdíl mezi tímhle a původně stanoveným maximem vrátí do dvou let. Ať slouží.

btw 3°C v lednici je zbytečně zima. Já mám nastaveno 5 a v případě potřeby (potraviny vyžadující zvláštní zacházení). Mrazák mám standardně na -18°C, pokud plánuji něco zamrazovat, vychladím ho na -36°C.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 16:15

Slonik díky za reakci ... Liebherr jsem sehnal za (o něco) lepší cenu ... byla to náhoda...

V testu byla na druhém místě a kromě označení A++ by měla být (prý) skutečně úsporná.

Teplotu v chladničce a možná i v mrazáku časem změním ... ve staré ledničce jsem měl v chladící části právě Tvých 5°C :-)

Momentálně jsem měřil skutečnou teplotu v ledničce ... v horní i dolní části a následně i v mrazáku. Hodnoty jsou (překvapivě) odpovídající nastavení. Samozřejmě - v horní části chladničky je tepleji - tudíž teplota se tam pohybuje kolem +5°C. Jsem zvědav, kolik tam bude, když ji přenastavím, právě na oněch 5°C.
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel8 12. 10. 2009 21:14

Zdravím,
rovněž sháním kombinovanou chladničku s mrazákem dole.
Požadavky:
No Frost - beznámrazový systém ledničky i mrazničky
Spotřeba do 1kw/24hod.
Výška cca do 185 cm
Cena do 15tis.kč
Líbí se mi nerezové provedení.

Zatím mě zaujala:
http://www.kasa.cz/bila-technika/koupit ... -rl38hcih/
http://www.kasa.cz/bila-technika/koupit ... -b399plqa/

Měl jsem vybranou i značku Elektrolux, ale nelíbí se mi, že u mrazničky zabere systém NO-frost skoro polovinu prvního šuplíku:(

Ještě bych se chtěl zeptat v jakém e-shopu zakoupit.

Poradí někdo?
Předem děkuji.
Pavel8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod antiktom 21. 11. 2009 14:52

Please, potřebuju koupit lednici tento týden, ta Liebherr CP 3523-21 má v mrazáku normálně vysouvací šuplíky, nebo jen takový jako výklopný dvířka u každé poličky? Nemůže prosím udělat fotku a poslat?

Díky moc!
antiktom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2009 20:06

Tudíž doplním informaci i pro ostatní.

Mnou zakoupená lednička s mrazákem je v mrazicí části vybavena třemi, resp. dvěma a půl šuplíky. Tyto jsou vyrobeny z plastu a jejich čelo je průhledné. Dva horní jezdí po skleněné desce.

Technický popis i vybavení, můžete najít zde ... http://www.liebherr.cz/cz-hg/cs/product ... =24969_399

Dále pak bych ještě dodal - se strojem jsem zatím spokojen. Funkci plní výborně a i mnou opakovaně měřené teploty v chladící, resp. mrazící části, odpovídají nastaveným hodnotám.

U mrazáku je při jeho chodu slyšet vrčení doplněné brumem. Zprvu jsem se celkem lekl, neboť se jedná o výrazně jiný zvuk, než na který jsem zvyklý. Trochu jsem se také obával, aby brum, ač není příliš hlasitý, nebyl obtěžující svou „vibrací“. Zatím se nic takového nepotvrdilo. Zvuk jsem akceptoval-přivykl jsem :-)

Nový výrobek je o hodně tišší, než předchozí. Je to i díky absenci funkce NO FROST, která zajišťuje, aby uvnitř chladničky a mrazničky nevznikala námraza. Jedná se o velmi příjemnou věc - chladničku ani ledničku není třeba odmrazovat. Můj Liebherr, jak jsem již uvedl - tuto vymoženost nemá. Automaticky se odmrazuje jen lednice, mrazák se jednou za čas musí odmrazit ručně.
Ono to vlastně zase tolik nevadí. Většina domácností stejně jednou za čas mrazák čistí, tudíž jej vypíná.
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 17. 4. 2010 12:16

Tak jsem si vybrala tuto, snad ji budou mít cca za měsíc http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=81022
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivana H 17. 7. 2012 09:14

Nedavno jsem cetla test dTestu a dva kompresory jsou podle nich zbytecne. Jen zvysuji cenu. Co me prekvapilo , byla skutecnost ze mezi nejspolehlivejsi chladnicky se zaradila znacka Beko. Nicmene dali jsme prednost osvedcene znacce AEG a kopili jsme nedavnu tuhle http://www.mameto.cz/aeg-s53600css0-d9652.htm
Ivana H
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M2M 6. 12. 2012 08:07

Prosím o radu. Sháním komb.ledničku a po všech diskuzích jsem se rozhodl pro značky Samsung, LG, Siemens, Bosch, AEG. Také upřednostňuji tichý chod.

Chtěl bych antibakteriální ochranu a NoFrost a spotřebu A+ nebo A++. Dále velký prostor chladničky i mrazničky a kovové provedení.
Našel jsem tyto dvě ale nemám žádné reference.
http://www.levneelektro.cz/p561770-ledn ... -rl56ghgih
Tato nemá ale dobré reference - http://lednice.heureka.cz/samsung-rl56ghgih/recenze/
http://www.levneelektro.cz/p595856-ledn ... rl56gsbmg1

U té prvné se mi líbí že má madlo Easy open, tím se neomatlá lednice a že má A++. Ale je o cca 3000Kč dražšíí, nevím jestli se mi ta cena vrátí. Co Vy na to?
M2M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 6. 12. 2012 18:36

Dobrý den, upozorňuji, že teoreticky může znamenat NoFrost systém nárůst hluku a spotřeby. Je tam více ventilátorů, které se starají o rozvod vzduchu ...
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků